anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ogromny problem z dodawaniem telefonów komórkowy z lat 90 i 00 do katalogu produktu

sprzedajunas_pl
#7 Wielbiciel

Utknałem w błędnym kole w którym odbijam się od pracownika do pracownika allegro. Postanowiłem napisać tu ponieważ może jest jakiś sprzedający który sobie z tym radzi.

Główna pętla polega na tym, że jest zablokowane dodawanie produktów w kategori telefony, trzeba zaproponowac produkt pod tym linkiem który wyskakuje podczas tworzenia oferty.

Gdy wszystko wypełnimy podamy dowody okaże się że nie wyślemy propozycji ponieważ nie możemy wybrać MODEL: INNY - poniewaz allegro zablokowało to (więc po co ten formularz który nie pozwala proponować modeli z poza listy w allegro?)

Znalazłem link pod którym możemy dodać model:

https://salescenter.allegro.com/parameter-value-suggestions/create-suggestion?categoryId=165&paramet...

Po dodaniu modelu zrobieniu screna z google po wklejeniu linka do strony która pokazuje istnienie tego modelu system odrzuca każdą propozycję uznajkąc że takiego modelu nigdy nie było. 

Możecie odpisać na tego maila ale pracownik dał mi znać że takie telefony nie są już w ofercie.  

Możliwość ponownej propozycji dla tego modelu jest już zablokowana w inku w którym możecie proponować modele.

Bez dodania propopzycji modelu, nie można startować do propozycji produktu katalogu bo inne nie przejdzie 😄

Proszę o pomoc.

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

_HolaOla_
Moderatorka Allegro Gadane

@sprzedajunas_pl widzę, że aktualnie trzy Twoje zgłoszenia są w trakcie wyjaśniania, więc póki co proszę Cię o kontynuację korespondencji mailowej. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

sprzedajunas_pl
#7 Wielbiciel

Dodawanie modeli do marek telefonów jest bardzo utrudnione formularz automatycznie powinien przyjac model juz po samym podaniu linku np. https://www.telepolis.pl/telefony/samsung/s3550 

po co do tego załączać zdjęcie których jest pełno na google? :

https://www.google.com/search?sca_esv=5187336602293079&sxsrf=AE3TifPoYVH6AvXEQ8KbUAJV_HMhHH8CVg:1761...

Ja mający dużą ilość telefonów z lat 90 i 00 i do każdego prowadząc tak rozległą drogę by udowodnić że model ten istnieje mam ogromne utrudnienie. To były popularne modele, powinny być już w bazie, to nie są jakieś chińskie wynalazki tylko modele NOKII Siemensa Samsunga itp z chińszczyzną bym zrozumiał te odrzucenia. A to dopiero 1 ścieżka. Po tym będę musiał dopiero zaproponować produkt do takiego katalogu, zakładam że będą ponowne odrzucenia bo EAN będzie nie ten. I będę musiał fotografować osobno kartony lub szukać potwierdzeń w internecie i osobno wysyłać zdjęcia screeny w korespondencjach :), ten ean jest dla mnie zrozumialy bo to ważne ale cała reszta nie. Czy nie można tego jakoś uprościć?

oznacz moderatorów

_HolaOla_

@sprzedajunas_pl dziękuję. Przekażę wszystkie Twoje uwagi do zespołów odpowiedzialnych za ten obszar i przeanalizujemy co możemy zmienić, aby uprościć ten proces. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów