Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam wczoraj był Black Friday, "Czarny piątek", czyli szał zakupowy po mega obniżkach, rabatach .
W maju weszła w Zycie dyrektywa Omnibus, która miała chronić konsumentów przed praktykami sklepów, zawyżającym na ten dzień cen .
Czy coś się zmieniło ?Moje spostrzeżenia są kompletnie sprzeczne z tym co miało być .
Od miesiąca obserwuje towary w [edycja], żaden towar nie miał naklejki, że np. za 2 tyg. ten laptop. będzie tańszy o np. 200 zł, a takie załażenie min. zakładała dyrektywa Omnibus.
....i wczoraj wybrałem się na zakupy laptop, który kosztował 2999 od miesiąca, wczoraj kosztował uwaga 3399 przekreślone na 2999 zł :)))
Więc jak to jest z tą naszą unią ?ściema i tyle.
a u Was jak po wczorajszym ?
Według mnie kolejne martwe i bezużyteczne prawo jak dyrektywa o plikach cookies.
Ale czego innego się spodziewać po centrum biurokracji, które tylko myśli jak utrudnić życie.
Jeśli chodzi o to jak to wygląda w praktyce:
Także jak widać ścieżka do sprawiedliwości jest długa i kamienista... większość przypadków odpada na punkcie 1
Kupiłem na AM..... myszkę do kompa, bo tylko tam naprawdę była okazją cenową.
Zaskoczyłeś mnie tą dyrektywą, odnośnie przyszłych dwóch tygodni, bo z tego co ja się dowiedziałem to działać ona na zasadzie pokazania historii cen z ostatnich 30 dni promowanego produktu
Nie zauważyłem znacznych obniżek tego roku, muszę przyznać że nawet programy cyfrowe, choćby antywirusowe, które można było kupić w ubiegłych latach o 50% taniej, w tym roku się cenią, jeśli już to obniżka dotyczy jakiejś tam jednej mniej popularej wersji. Może jeszcze w cyber monday będzie lepiej.
Myślę że ze względów szalejącej inflacji nie należało oczekiwać atrakcyjnych cen, a wręcz przeciwnie ten upatrzony laptop może kosztować już 3399 w cenie regularniej.
U nas zawsze takie dni " Black Friday" były zwykłym "oszustwem" i nigdy nie widziałem potrzeby biegania po sklepach i robienia zakupów, sprzedający uważają kupujących za kompletnych **piiip**ów😎.
@AlleMakijaz Dyrektywę muszą wprowadzić w swoim zakresie państwa członkowskie, czyli z pretensjami nie do Unii, tylko do naszego rządu.
ona weszła w życie w PL 28 maja
@AlleMakijaz To nieprawda. To jest termin ustalony przez UE, do którego miała dyrektywa zostać wdrożona w krajach członkowskich. Nie dotrzymaliśmy terminu, źródło tutaj: Druk nr 2476 - Sejm Rzeczypospolitej Polskiej
@AlleMakijaz: nieco podobna sytuacja jest na Allegro. Kilogramy aukcji naruszających zasady/regulamin (badziewne kategorie/dramatyczne opisy (chinczycy, dropshipping w wykonaniu polskich firm)) i co? Allegro oczekuje, ze bede takie aukcje przesylac do weryfikacji 😄 Za darmo? Za frajer? Bez przesady....
na allegro to norma, mam np. jakąś ofertę w obserwowanych i przychodzi mi mail o obniżce, sprawdzam, a tam np. cena z 20zł podniesiona na 100, po to żeby obniżyć na 19,99. Po prostu jaja.
Z tym katalogiem allegro to jest kabarecik, pożal się boże "sprzedawcy" ustawiają złe kategorie żeby płacić niższe prowizje. Wstawiają zdjęcia z internetu i opisy po angielsku. a potem ja mam to poprawiać za darmo? hahhha niedoczekanie