Witam
proszę sprawdzić opłaty dodatkowe inpost
w moim przypadku od 2020 roku ta firma pana Brzóski oszukiwała mnie na grube tysiące złotych
dodatkowa opłata za gabaryt, niestety dla inpostu w moim przypadku sprawa jest jasna, sprzedaję serwisówkę gsm i etui a moje paczki mają maksymalny rozmiar 30x10x5cm oraz ważą maksymalnie do 2kg. w 95% procentach moje paczki ważą do 0,5kg i mają rozmiar 20cmx10cmx2cm
Wszystkich sprzedawców Allegro apeluję o sprawdzenie Rozliczenia Allegro - opłaty dodatkowe inpost
myślę że każdy będzie miał do zwrotu kilkaset złotych do zwrotu
Nie wiem jak Allegro może sobie pozwolić na coś takiego ?
@armtel tak. Trzeba regularnie sprawdzać historię opłat i składać reklamacje jeżeli rozliczenia są niewłaściwie policzone.
Nie ty pierwszy i nie ostatni nie tylko inpost ale i inni przewoźnicy.
wczesniej miałem przez pół roku ups, oszukali mnie na 1670zł reklamacje odrzucone
od 2 lat ups mam ustawione wysyłam do 6:00 i kaplica, w ciągu ostatnich 3 miesięcy tylko raz miałem ups, przy moich wysyłkach 100-120szt pewnie więcej mogli by zarobić, oszustwo ma krótkie nogi
Od kilku miesięcy UPS nie jest już w Allegro Delivery, stąd brak paczek tego przewoźnika.
Czy masz swoje paczki oznaczone uwaga szkło, ostrożnie lub inne podobnie brzmiące, to może być właśnie objęte opłatą dodatkową.
nic, zero, folia kopertowa lub karton