Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Na moim głównym koncie dostałam ostrzeżenie, ale bez wskazania konkretnych ofert. Jest to zastanawiające tym bardziej, ponieważ nie dodawałam nowych ofert od dłuższego czasu, a dotychczas wystawione starałam się dobrze weryfikować. Czy drodzy moderatorzy mogliby zerknąć na moje konto i uzasadnić konkretny powód otrzymania ostrzeżenia z dnia dzisiejszego?
"Opisy Twoich ofert ponownie naruszały zasady Allegro. Ostrzeżenie zostało wysłane automatycznie. Dotyczy ono wszystkich dostępnych rynków.
Zgodnie z regulaminem (artykuł 8, punkt 8.4) działania użytkowników muszą być zgodne z zasadami serwisu.
W opisach ofert nie możesz umieszczać:
danych kontaktowych (np. numerów telefonów, adresów mailowych, numerów do komunikatorów typu Gadu Gadu),
zapisów zachęcających do kontaktu przed zakupem lub do negocjowania ceny (np. “przed zakupem prosimy o kontakt w celu sprawdzenia dostępności”, “przed kliknięciem kup teraz proszę o kontakt”, “cena do negocjacji”),
linków do stron prowadzących sprzedaż poza Allegro (linki w opisie oferty mogą tylko i wyłącznie poszerzać wiedzę o oferowanym produkcie),
reklam działalności prowadzonej poza allegro lub niedotyczącej przedmiotu sprzedaży (np. reklama działalności i sprzedaży prowadzonej poza Allegro, reklama towarów i usług niedostępnych aktualnie w naszym serwisie,
informacje o możliwości wystawienia przedmiotu na życzenie),
informacji o możliwości sprzedaży towaru poza Allegro oraz w innych mediach.
Edytuj opisy swoich ofert w taki sposób, aby były zgodne z obowiązującymi zasadami.
Nie chcemy podejmować radykalnych działań, jednak w przypadku powtórzenia się podobnej sytuacji może dojść do ograniczenia sprzedaży, a w dalszej konsekwencji nawet do zawieszenia konta w naszym serwisie.
Dodatkowe informacje:
Sprzedaż poza Allegro i omijanie opłat
Jakie są zasady dotyczące wystawiania i opisu?
Co powinien zawierać dobry opis oferty
Kiedy możemy zawiesić Twoje konto lub ograniczyć jego funkcjonalność?
Załącznik numer 2 do Regulaminu Allegro
Jeśli chcesz się z nami skontaktować skorzystaj z formularza - jeśli napiszesz w odpowiedzi na to powiadomienie, Twoja wiadomość do nas nie trafi. Jeśli chcesz odwołać się od naszej decyzji, sprawdź jak możesz to zrobić."
@oportuna zgodnie z otrzymanym ostrzeżeniem, w opisach ofert znajdowały się niedozwolone dane kontaktowe. Zweryfikuj usunięte dzisiaj oferty pod tym kątem, zwróć uwagę na dane z końcówką .com lub @, szczególnie w opisie w sekcji producent.
Dziękuję za odpowiedź.
Faktycznie z opisów hurtowni zaciągnął się niepożądany aders e-mail, ale bez nakłaniania do zakupu. Zresztą, kto by to kupił u Chińczyka, jeśli trudno sprzedać nawet na samym Allegro?
Niemniej jednak, pytanie o to dlaczego ostrzeżenie a nie upomnienie?
Przy kilku tysiącach ofert w dropshippingu, w którym podejrzewam sami Państwo funkcjonujecie mogą się zdarzyć pewne sprawy do korekty, ale spodziewałabym się upomnienia i możliwości poprawy opisu.
Proszę o zmianę kwalifikacji tej sytuacji z ostrzeżenia na upomnienie.
Ostrzeżenie praktycznie zabije mój biznes, a sądziłam, po kwotach, które już na mnie Państwo zarobili, że korzyści są wymierne dla obu stron.
Proszę o interwencję. Działając w ten sposób blokują Państwo praktycznie możliwość zaistnienia małym przedsiębiorcom.
@oportuna niestety nie mamy możliwości zmiany ostrzeżenia na upomnienie. Decyzję w tej sprawie podejmuje odpowiedni zespół, a zasady są jednakowe dla wszystkich sprzedawców. Na moment kiedy zostały podjęte działania, w ofertach były niedozwolone treści, działania były więc zasadne.