anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Paczkomat smart sobota opłata ?

kostas11
#21 Demiurg#

Czyżby allegro się szykowało do wprowadzenia opłaty za dostawę w sobotę Paczkomatów ???

Zrzut ekranu 2023-07-27 205450.png

________
Κώστας
oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

drekenzes
#18 Luminarz#

Masz rację, na koncie bez Smarta nie ma tej opcji, a to oznacza, że doręczenia weekendowe będą dodatkowo płatne.

mdrogeria
#21 Demiurg#

słusznie , masz ciśnienie na czas to płać , niemniej uważam ,że allegro powinno udostępnić opcję dostawy w weekend dla kupujących bez smarta za dodatkową opłatą , podejrzewam ,że Inpost z ochotą by na to poszedł . Będzie to świadomy wybór klienta bo trafiają się wracające paczki po weekendzie ,, bo nie wiedziałam ,że będzie w sobotę ,,

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@mdrogeria a po co jak One Box będzie w sobotę za darmo 😄 dostawy weekend są płatne z tego co pamiętam 3 zł i teraz pytanie czy to wzięło na siebie allegro, bo jak tak to już masz odpowiedź, tniemy koszty smarta 😉

________
Κώστας
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@kostas11 może chodzi o pozostawienie wyboru klientowi kiedy chce dostawę , nie wszyscy mają paczkomaty pod ręką , widzę dzisiaj u siebie etykiety ze smartem z dostawą w weekend , a są również nie weekendowe .

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@mdrogeria tak masz rację i fajnie że to wprowadzili bo ludzie wyjeżdżają na weekendy i to ułatwienie ułatwi wybór ale z czasem będzie płatny dla InPost a darmowy dla One Box 🙂 zakład o piwo ? Takie delikatne wypromowanie swoich usług 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów

MikroLITY
#13 Ambasador#

Smart jest bardzo dużym obciążeniem dla Allegro i pewnie zaczną wprowadzać jakieś opłaty i ograniczenia w doborze kurierów. Problem tkwi w zwrotach - ale tego Allegro nie ruszy (przynajmniej obecnie), bo to by zbyt mocno zmieniło - dla Kupujących - zasady smarta.

ps. u mnie Inpost bez wyboru (od razu pojawia się dostawa w sobotę), za to przy Allegro One Box mogę wybrać dzisiaj, sobotę lub poniedziałek.

oznacz moderatorów