anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Parametr obowiązkowy. Producent części....

danusia49_2011
#8 Zapaleniec#

Witam. Chciałbym aby ktoś chociaż spróbował mi wytłumaczyć pewną kwestię.

Wystawiam aukcję i aby ją wystawić muszę uzupełnić wszystkie parametry obowiązkowe takie jak na przykład producent części.

Ja to rozumiem i to jest ok. 

Tylko jakim cudem po paru tygodniach muszę uzupełnić parametr obowiązkowy w aukcjach, gdyż nie mam uzupełnionego parametru producent części..... Albo ja jestem głupi albo ktoś tu sobie jaja robi. Wczoraj spędziłem 6 godzin przed komputerem aby to pouzupełniać, gdyż potem przy odnawianiu aukcji musiałbym każdą z osobna uzupełniać. 

Kiedyś był ten sam problem ale myślałem, że to błąd w systemie i minie. Na jakiś czas problem zanikł a wczoraj niespodzianka...... 3 tysiące aukcji do uzupełnienia. Dzisiaj 500 aukcji....

To jest absurd i strata mojego czasu, aby wystawić aukcję muszę ten parametr uzupełnić to jakim cudem on znika...

Z góry dziękuję za jakąkolwiek odpowiedź i próbę wyjaśnienia.

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

cloudcloud
Były Moderator
Były Moderator

@danusia49_2011 prześlij mi proszę przykładowe numery ofert, o których piszesz.

   Klaudia
   Były Moderator
oznacz moderatorów

danusia49_2011
#8 Zapaleniec#

Witaj. Prześlę jak tylko się pojawią znowu bo teraz mam wszystkie parametry pouzupełniane ale podejrzewam, że w poniedziałek to się powtórzy, więc podeślę.

oznacz moderatorów

danusia49_2011
#8 Zapaleniec#

Jak dotąd tylko jedna aukcja od tamtego czasu się pojawiła o uzupełnienie producenta. Numer aukcji 9180489450

oznacz moderatorów

7YP6K
#12 Orędownik#

W tej aukcji masz uzupełniony parametr: 

Producent części: Audi OE
Numer katalogowy części: 06B911023
 
Czy, przypadkiem nie wyskakuje Ci okienko do powiązania z produktem, w którym tego parametru brakuje? 
oznacz moderatorów

danusia49_2011
#8 Zapaleniec#

No teraz jest już bo uzupełniłem te parametry, w połączeniu z produktem to ja wiem o co chodzi.

oznacz moderatorów

danusia49_2011
#8 Zapaleniec#

Jak dotąd nie ponowił się ten problem. Poprzednim razem też był na jakiś czas spokój. Jeżeli się pojawi znowu to napiszę wtedy tutaj.

oznacz moderatorów

automarpo
#9 Pomysłodawca#

Witam,
Dawno już walcze z tym samym problemem, od kilku dobrych lat trzeba uzupełniać parametry obowiązkowe przy wystawieniu oferty, okazuje sie że za 2 miesiące magicznym sposobem parametr: "Producent części" zniknął z aukcji. Jeżeli chodzi o części samochodowe 90% aukcji które nie mają zaznaczonego producenta mają 0 wejść. Czekam na odpowiedź allegro od kiedy jest konieczny do uzupełnienia przy wystawianiu aukcji, wtedy będzie moźna udowodnić że aukcja była wystawiona po tej dacie a za sprawą magicznej różdżki allegro został usunięty. Ale póki co allegro nie wie od kiedy tego wymaga i przerzuca maila z jednej obsługi do drugiej.

oznacz moderatorów

automarpo
#9 Pomysłodawca#

przykładowa aukcja nr: 8752764248. Data pierwszego wystawienia 06.12.2019 czyli musiała być wystawiona z zaznaczonym parametrem bo inaczej by jej system nie puścił.

Proszę o informacje gdzie się podział parametr i kto go usunął i dlaczego . Jak dla mnie to jest szkodliwe działanie  na niekorzyść klienta.

historia płatności aukcjihistoria płatności aukcjibrak parametrubrak parametru

oznacz moderatorów

automarpo
#9 Pomysłodawca#

treść pytania do allegro :

"Witam
Bardzo proszę o informacje od jakiej daty allegro wymaga w kategorii części samochodowe podania producenta czesci i jest to wymagane do wystawienia aukcji. Próbowałem sam szukać ale wyskakują tylko ostatnie zmiany. Niestety jest pewien problem który zaczyna być coraz bardziej irytujący i wpływa znacząco na sprzedaż który chcielibyśmy zweryfikować. Chodzi mi o konkretną datę po której wystawienie aukcji bez podania parametru producent części jest niemożliwe. Pozdrawiam"

 

odpowiedź :

Dzień dobry,

dziękuję Panu za wiadomość i przepraszam za dłuższy czas oczekiwania na odpowiedź.

Po konsultacji sprawy z odpowiednim zespołem, wrócę do Pana z informacją. Proszę jeszcze o cierpliwość.


następna odpowiedź:

Dzień dobry,

dziękuję za wiadomość oraz przepraszam za dłuższy czas oczekiwania na odpowiedź. 
Zmiana została wprowadzona dnia 28 grudnia. 

W razie dalszych pytań pozostaje do Pana dyspozycji.



moja odpowiedź:

"w moim mniemaniu jest to niemożliwe. Już kilka lat temu uzupełnialiśmy te parametry grupowo np w lampach przednich. Niemożliwe żebyście wprowadzili to dopiero niecałe pół roku temu. Proszę o fragment informujący o tym albo wiadomość z którego czasu mam szukać żeby to znaleźć. Niestety pani informacja wydaje mi sie całkowicie nierealna. Chyba że chodzi o grudzień 2016 roku bo napisanie roku byłoby zbyt wielkim trudem dla pracownika allegro, przecież chodzi o to żeby odpowiedzieć ale nie odpowiedzieć. Czekam na dokładną datę wraz z jakimś potwierdzeniem, czymkolwiek bo to co pani napisała nie wydaje mi się prawdą."

 

Dostałem kolejną odpowiedź która jest poniżej, i proszę o jakieś wyjaśnienie bo albo ze mną jest coś nie tak albo standardowo allegro odpisuje tak żeby odpisać ale nic nie napisać:

 

Dziękuję za wiadomość,

sprawę konsultowałam z ekspertem. Podeślę jeszcze stronę, na której znajdują się informację:


​​​​​​​https://allegro.pl/pomoc/aktualnosci/sprawdz-jakie-parametry-w-motoryzacji-beda-obowiazkowe-o...

W razie dalszych pytań pozostaje do Pana dyspozycji.

Pozdrawiam
// Klaudia Libigocka
Zespół Allegro

 

Przecież pytanie było o parametr obowiązkowy PRODUCENT CZĘŚCI a nie o NUMER KATALOGOWY przedmiotu / kod EAN .  Może w szerszym gronie ktoś mi to wytłumaczy ? może ktoś podpowie jak to sprawdzić ? W moim przekonaniu po jakimś czasie ten parametr zanika z niektórych aukcji do czego allegro nie chce się przyznać. Nie mam pojęcia jak to może działać ale już nie takie cuda na allegro widziałem. Może na siłe doszukuje się jakiejś teorii spiskowej ale pracownicy allegro w swoich odpowiedziach przyprawiaja o palpitacje serca, ich niechęć, odpowiedzi na wybrane i wygodne dla nich fragmenty itd... a może po prostu jest tu gdzieś zawarta odpowiedz a ja tego nie widzę. Niestety pracownik allegro nie potrafił mi udzielić odpowiedzi. Może tutaj ktoś mi to jest w stanie jakoś racjonalnie wytłumaczyć?

oznacz moderatorów