PayPo problem ze zwrotem dla kupującego

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Witam,
ponad tydzień temu zwróciłam pieniądze klienta na konto Paypro, niestety do dzisiaj klient nie ma anulacji zadłużenia w Zapłać później o tą kwotę. Napisałam do Allegro i do PayPo, oczywiście cisza i tu i tam 😔 Może ktoś miał podobny problem, dajcie znać proszę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Napisz do Allegro na czacie, odpowiedź otrzymasz po chwili; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=1c48fc89-9826-4ddf-94e3-42ebb81f0088
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@LaGroszki Jak zrobiłeś to przez allegro to pewnie chwilę potrwa zanim przetrawią
Zrobisz to tak samo, jak w przypadku każdego zwrotu środków, wykonanego za pomocą Allegro Finanse. Zwrot płatności za zakup wykonany zostanie w ramach Allegro Finanse, a odbiorcą zwrotu będzie PayPo, a nie bezpośrednio kupujący. Sprawdź, jak zwrócić wpłatę przez Allegro Finanse.
Κώστας

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Nie napisałam, że zwrot poszedł przez konto bankowe na podany przez Allegro numer konta PayPo. Dziękuję, może faktycznie, trzeba jeszcze chwilę poczekać. Pozdrawiam 😊

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@LaGroszki Zwrot nie był wykonany przez Allegro Finanse, więc to może być powód jego dłużej realizacji. Widzę, że przedstawiłaś już potwierdzenie przelewu, więc zweryfikujemy tę sprawę i na pewno otrzymasz od nas odpowiedź.
Moderatorka
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@_HolaOla_sytuacja podobna, środki pobrane z konta (płaciłam przez przelewy24, ale nie aplikacją banku), ale pierwsza transakcja z oznaczeniem "nieudana". Ponowiłam płatność i już z sukcesem. Możesz sprawdzić jak to wygląda i jak ze zwrotem? https://allegro.pl/oferta/formeds-betaina-hcl-bicaps-trawienie-enzymy-8319167878?snapshot=MjAyMC0xMS...

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@kasiula7tygrysek Jeśli środki zostały pobrane z Twojego konta, a płatność ma status "nieudana", to pieniądze automatycznie wrócą na Twój rachunek w przeciągu kilku dni roboczych.
Moderatorka
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@LaGroszki Może jest moderator i sprawdzi. _HolaOla_

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Byłoby super 😊👍 Przez formularz zero odzewu niestety

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
niestety mam taką samą sytuację, tylko jestem kupującą - allegro odpowqiedzialo, ze zwróciło pieniądze i szukaj wiatru w polu.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@zapach_deszczu, widzę, że przesłaliśmy Ci potwierdzenie realizacji zwrotu.
Moderatorka