Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
platforma Allegro zamknęła moje konto,
Powodem jest:
Zawiesiliśmy Twoje konto na stałe ze względu na bezpieczeństwo transakcji zgodnie z punktem 2.12 Regulaminu Allegro.
Czy jest jakieś rozwiązanie, które umożliwi normalną sprzedaż tego zamkniętego konta?
E-mail z platformy kontaktowej nie dostarczył rozwiązania.
Dzięki
@Annke-Direct jak nie wiesz dlaczego ,zamknęli to tylko dział bezpieczeństwa może Ci odpowiedzieć. Zapytaj ich o to przez formularz
Zapytałem już platformę, ale tylko odpowiedzieli
Zawiesiliśmy Twoje konto na stałe ze względu na bezpieczeństwo stosowania zgodnie z przepisami 2.12 Regulaminu Allegro.
No i dobrze. Spytałaś o powód to go dostałaś a pytałaś jak odblokować ?
Tak,
Na moim koncie nie ma żadnych naruszeń.
Dlaczego Allegro zamknęło konto i nie ma możliwości odwołania.
Zostałeś po prostu uznany za oszusta. Pozostaje ci już tylko ewentualnie droga sądowa, choć nie ma gwarancji, że Allegro zastosuje się do wyroku (oni są państwem w państwie).
@Annke-Direct @Jeśli napisali że „zawiesili na stałe” to szanse na odblokowanie konta i dalszą sprzedaż z tego konta wynoszą 0%.
Dlaczego Allegro zdecydowało się zamknąć mój sklep?
Nadal nie mogę się odwołać?
Wygląda na to że czymś sie pograzylas na dobre
Nie dzielilas z kimś konta?
@Annke-Direct Nie ma rozwiązania, musisz poszukać sprzedaży na innej platformie.
Odmowa sprzedaży usług /produktów jest nielegalna z mocy prawa . To znaczy że legalna firma nie może odmówić wykonywania usług danej grupie/osobie jeżeli tylko jest w stanie ją wykonać. Przykładowo jeżeli kupujemy bułkę w sklepie a tam nam mówią "nie sprzedamy Panu tej bułki bo nie". Musi zaistnieć konkretna przyczyna na przykład klient nie jest w stanie zapłacić za bułkę. Oczywiście przyczyna musi być konkretna i realna a nie domniemywana. Generalnie wynika to jakiejś dyrektywy unijnej i przeciwdziałaniu dyskryminacji a to już jest śliska sprawa.