anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

platforma Allegro zamknęła moje konto?

Annke-Direct
#1 Nowicjusz#

platforma Allegro zamknęła moje konto,
Powodem jest:
Zawiesiliśmy Twoje konto na stałe ze względu na bezpieczeństwo transakcji zgodnie z punktem 2.12 Regulaminu Allegro.
Czy jest jakieś rozwiązanie, które umożliwi normalną sprzedaż tego zamkniętego konta?
E-mail z platformy kontaktowej nie dostarczył rozwiązania.
Dzięki

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

Client:44052296
#21 Demiurg#

@Annke-Direct jak nie wiesz dlaczego ,zamknęli to tylko dział bezpieczeństwa może Ci odpowiedzieć. Zapytaj ich o to przez formularz 

oznacz moderatorów

Annke-Direct
#1 Nowicjusz#

Zapytałem już platformę, ale tylko odpowiedzieli
Zawiesiliśmy Twoje konto na stałe ze względu na bezpieczeństwo stosowania zgodnie z przepisami 2.12 Regulaminu Allegro.

oznacz moderatorów

Monika__L
#16 Inspirator#

No i dobrze. Spytałaś o powód to go dostałaś a pytałaś jak odblokować ?

oznacz moderatorów

Annke-Direct
#1 Nowicjusz#

Tak,
Na moim koncie nie ma żadnych naruszeń.
Dlaczego Allegro zamknęło konto i nie ma możliwości odwołania.

oznacz moderatorów

pecela
#17 Koryfeusz#

@Annke-Direct

Zostałeś po prostu uznany za oszusta. Pozostaje ci już tylko ewentualnie droga sądowa, choć nie ma gwarancji, że Allegro zastosuje się do wyroku (oni są państwem w państwie). 

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Annke-Direct @Jeśli napisali że „zawiesili na stałe” to szanse na odblokowanie konta i dalszą sprzedaż z tego konta wynoszą 0%. 

oznacz moderatorów

Annke-Direct
#1 Nowicjusz#

Dlaczego Allegro zdecydowało się zamknąć mój sklep?
Nadal nie mogę się odwołać?

oznacz moderatorów

Monika__L
#16 Inspirator#

Wygląda na to że czymś sie pograzylas na dobre

Nie dzielilas z kimś konta? 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Annke-Direct Nie ma rozwiązania, musisz poszukać sprzedaży na innej platformie.

oznacz moderatorów

bombardier10
#10 Popularyzator#

Odmowa sprzedaży usług /produktów jest nielegalna  z mocy prawa . To znaczy że legalna firma  nie może odmówić wykonywania usług danej grupie/osobie jeżeli tylko jest w stanie ją wykonać. Przykładowo jeżeli kupujemy bułkę w sklepie a tam nam mówią "nie sprzedamy Panu tej bułki bo nie". Musi zaistnieć konkretna przyczyna na przykład klient nie jest w stanie  zapłacić za bułkę. Oczywiście przyczyna musi być konkretna i realna  a nie domniemywana.  Generalnie wynika to jakiejś dyrektywy unijnej i przeciwdziałaniu dyskryminacji a to już jest śliska sprawa.

oznacz moderatorów