Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Po otrzymaniu tytułu Super Sprzedawcy sprzedaż spadła nam o połowę.O co tu chodzi???
Mam dokładnie tak samo...., ale zwalam to na okres wakacyjny
wszystkim sprzedaż spada nie chodzi raczej o SS ale taki okres to raz a a sprzedający jest zmuszony podnieść koszty sprzedaży przez wprowadzone "ku uciesze wszystkich" prowizje od sprzedaży
Przecież od czerwca płacimy prowizję od kosztów transportu którą Allegro przeznacza zgodnie z informacją na reklamę więc sprzedaż powinna iść w górę 🙂
a co ta reklama dotyczy naszych sklepów czy tylko allegro ,i czy ktoś nas pytał czy chcemy dokładać się do tej reklamy ?
Myślę, że ich nie interesuje to czy chcemy się dokładać do reklam w tv lub innych mediach, reklam które promują największych lub co jeszcze lepsze ich własny sklep. Tak po prostu ma być i nikt nie będzie pytać o zdanie.
tam.racja ale tak już jest żaden duży zagraniczny przedsiębiorca nie interesuje się tym by poprawić sytuację finansową małych lokalnych sklepikarzy jedynie co mogą dla nas zrobić to przejąć nasz interes i zawiesić na nim swoje logo.
Ciekawy cytat z Allegro:
"Część transakcji związanych z programem Smart! może zakończyć się stratą, ponieważ przychody z subsk.... Straty te są akceptowalne z perspektywy biznesowej, ze względu na fakt iż celem programu jest zwiększenie ogólnego zaangażowania kupujących i wolumenu transakcji, które generują dodatkowe przychody" – podaje Allegro w sprawozdaniu finansowym złożonym do KRS.
Bardzo mądrze. Nie rozumiem tylko, dlaczego z mojej perspektywy akceptowalna ma być prowizja na poziomie 50 procent ceny przedmiotu. Czyżby ze względu na fakt, że zadowolony klient PÓJDZIE DO INNEGO SPRZEDAWCY I WYGENERUJE MU PRZYCHODY??
@Kasiulki2 Nie mogę znaleźć tego cytatu w podlinkowanym tekście:/
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
A bo mi wrzuciło link bez pytania o zgodę. Miał być tylko tekst.
Link kieruje do innego artykułu o Allegro, a cały tekst pochodzi z
@Kasiulki2 Tak sobie doczytałem ten akapit, a wygląda on tak:
"Część transakcji związanych z programem Smart! może zakończyć się stratą, ponieważ przychody z subskrypcji przewyższają opłaty transakcyjne uzyskane od Sprzedawców. Straty te są akceptowalne z perspektywy biznesowej, ze względu na fakt iż celem programu jest zwiększenie ogólnego zaangażowania kupujących i wolumenu transakcji, które generują dodatkowe przychody" – podaje Allegro w sprawozdaniu finansowym złożonym do KRS." - ciekawe, intrygujące🤔
A tak z innej beczki. Wiedziałaś, że obecny prezes allegro piastował stanowiska zarządcze w ąmazonie? Nawet favicona allegro jakoś tak dziwnie przypomina "a" z ąmazona, tyle że jest pomarańczowa. A co jeśli te wszystkie zmiany - tak hipotetycznie - to tylko zasłona dymna i w bliżej nieokreślonym czasie ąmazon wejdzie na polski rynek jako powiedzmy allezon?🤣
Allezonk
😂
Ciekawe, po co im wejście na giełdę?
Naiwny frajer - z tych co śpiewał Gajos - pomyślałby "pozyskają forsę z emisji akcji, to pewnie prowizje obniżą..."
A juści!
Może łatwiej wykupić allegro,przez kogoś nie powiązanego bezpośrednio z **piiip**em i zostawić już wypromowaną i znaną od lat markę. Kasa nie mała ,a amezon opinii dobrej nie ma jako firma
Kasiulki2 pytanie jaki pakiet akcji będzie wypuszczony na rynek,amerykance tak wchodzili w zarządy zwykle przez pakiety akcji.Ktoś kupi akcje po małym pakiecie ,a suma sumarum i tak będą decyzje od jednej osoby:)
Fakt. Charyzmatyczny ksiądz potrafi mieć i dwa tysiące głosów do dyspozycji w każdych wyborach... Zasada ta sama, tylko biznes inny...
PS. Fajny ogonek, podoba mi się😁 Dopiero zauważyłam. A zastanawiałam się, czemu nie **piip**czy...
Szefostwo serwisu powinno sobie wziąć ten ogonek do serca. Bo to wbrew pozorom bardzo ważny komunikat: każda akcja wywołuje reakcję. I można się sparzyć, jeśli się za mocno śrubę dokręci.
"Allezonk"
Zonk to był chyba kiedyś w "idź na całość"🤣
"Ciekawe, po co im wejście na giełdę?"
For money, Leo😏
"PS. Fajny ogonek, podoba mi się😁"
https://pl.wikipedia.org/wiki/%C4%84 😂