anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pomyłka w cenniku Allegro DHL? 315 zł za normalną paczkę?

nikl
#14 Krzewiciel#

Chciałem przez Allegro DHL wysłać sporą paczkę, ale nie jakiś gigant, tylko zwyczajna: 110x57x33 o wadze 10kg i wyszło mi że to około 315 zł będzie kosztować. Głównie z uwagi na pozycję cennika: Dopłata do przesyłki o wadze powyżej 50 kg (wagi gabarytowej, bo paczka waży fizycznie tylko 10kg) DHL_N25_NAD_50_100 299 zł

To jest z pewnością jakaś pomyłka, bo sprawdziłem w kilku miejscach i DHL pobiera za takie przesyłki nie więcej niż 40-50 zł. U innych przewoźników tak samo. Jeśli Allegro ma dobrą umowę z DHL, to zapłaci 30 zł.

Pytanie do Allegro: Dlaczego macie marżę 1000% na tą usługę i dodatkowo chcecie złupić Waszego wiernego Partnera? Powinniście udostępniać jak najtańsze przesyłki pod szyldem Allegro DHL, aby ułatwić handel. A Wy dorzucacie 1000% marzy???

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

budowlaniec2019
#9 Pomysłodawca#

Wiernych Partnerów już serwis Allegro już dawno ma tam gdzie "ma wszystko Kiler". Wysyłanie przez brokerów jak również za pośrednictwem Allegro oznacza zwykle kłopoty (nieuzasadnione dopłaty, rozpatrywanie reklamacji itp) Jeżeli wysyłasz dużo rób to na własnej umowie. DHL lepiej odpuść bo to już jeden z najgorszych kurierów (pomijając "łonowca" którego chyba nic nie przebije)

oznacz moderatorów

nikl
#14 Krzewiciel#

Przy generowaniu takiej paczki powinna wyskakiwać kompletna opłata, jak w każdej normalnej firmie. Natomiast w Allegro to ma być taka niespodzianka, że nagle 299 zł zniknie z konta. Czyli więcej niż wartość towarów przesyłanych taką paczką.

oznacz moderatorów