Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Wystawiłem produkt z pomyłkową ceną sprzedaży dużo poniżej zakupu i został sprzedany. Czy muszę sprzedać ze stratą czy mogę odmówić sprzedaży ?
wystawiłem za 47zł a powinna być 133zł
47 to miała być ilość sztuk dostępnych
Masz prawo powołać się na błąd ale też strata nie będzie ogromna więc z drugiej strony możesz zrealizować zamówienie i zyskać zadowolonego klienta 🙂
Chyba, że sprzedało się więcej sztuk.
Sprzedały się 2 sztuki
Oświadczenie o uchyleniu się od skutków prawnych oświadczenia złożonego pod wpływem błędu. Szanowna Pani, informuję, że złożone przez Panią w dniu xxxxxx r. zamówienie xxxxx , za cenę xxxx zł ilość xxx szt. w na portalu internetowym Allegro nie może zostać zrealizowane, gdyż podana w sklepie cena xxxx zł zł była wynikiem błędu. Prawidłowa cena xxxxx wynosi xxxx zł. W związku z powyższym, na podstawie art. 84 § 1 i 2 Kodeksu cywilnego oświadczam, że uchylam się od skutków prawnych oświadczenia woli złożonego pod wpływem błędu - zamieszczonej na stronie prowadzonego sklepu internetowego pod adresem Allegro.pl sprzedający xxxx oferty sprzedaży xxx xszt x xxxx zł nr oferty: xxx sygnatura: xxxx które to xxx zamówiła Pani w sklepie internetowym w dniu xxxx r. Realna wartość zakupu to xxxx zł – nie xxxx zł . Z poważaniem,
Bardzo dziękuję za pomoc.
Również zaliczyłem taką wpadkę. Zmieniałem cenę kawałka plastiku z 40 zł na 60 zł. Ptaszek poza ekranem zaznaczył również artykuł o cenie 269 zł i zmienił na 60 zł. Klient kupił natychmiast 8 szt.
Wpłacił 480 zł przy realnej wartości zestawu 2152 zł 😉
Byłbym w plecy ... klient straszył sądem. Założył dyskusję.
..ale - pieniądze zwróciłem natychmiast. Nie wystawiłem dokumentu sprzedaży.
Allegro zajęło stanowisko po mojej stronie. Przecież umożliwili anulowanie i zwrot 😉
Po miesiącu dostałem negatywa i tyle.
Koniec historii.
Dodam, że była to firma - doradztwo podatkowe i biuro rachunkowe, więc mocno kozaczyli i straszyli.