anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ponowna reklamacja bez reakcji klienta

sympneumatic
#8 Zapaleniec

Jeden z klientów firmowych zakupił u nas towar i otrzymał fakturę. Po miesiącu złożył reklamację, twierdząc, że produkt przepuszcza powietrze, i zażądał zwrotu pieniędzy. Szybko odpowiedzieliśmy, że może złożyć wniosek o zwrot towaru, a po jego otrzymaniu dokonamy zwrotu środków. Jednak klient nigdy nie odpowiedział, a sprawa została automatycznie zamknięta przez Allegro z powodu przekroczenia terminu.

Zaledwie 5 minut po zamknięciu reklamacji klient ponownie złożył tę samą skargę, ponownie żądając zwrotu pieniędzy. Po naszej odpowiedzi znów nie otrzymaliśmy żadnej reakcji ani żadnych dowodów, takich jak zdjęcia czy filmy.

Czy w takiej sytuacji musimy podjąć jakieś dodatkowe działania? Czy wystarczy po prostu spokojnie czekać?

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Co to znaczy klient firmowy? Zakupila u coebie inna firma?

oznacz moderatorów

sympneumatic
#8 Zapaleniec

Przez klientów biznesowych mam na myśli kupujących, którzy potrzebują faktury do swoich zakupów. Ponieważ sprzedajemy produkty przemysłowe, około dwóch trzecich naszych klientów prosi o wystawienie faktury przy zakupie.😀

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@sympneumatic powinieneś mieć w ofertach zapis że firmom rękojmia nie przysługuje, tylko gwarancja u gwaranta. Jak bierze na fakturę vat to na użytek firmy co by to nie było i nie podlega pod ustawę konsumencką bo jest firmą a nie konsumentem na użytek tego zakupu.

oznacz moderatorów

sympneumatic
#8 Zapaleniec

Jako właściciel firmy nie mam żadnych zastrzeżeń co do udzielania gwarancji na nasze produkty. Nawet jeśli faktura została już wystawiona, akceptujemy zwroty lub wymiany w przypadku pomyłki przy zakupie lub faktycznego problemu z jakością produktu. Frustrują mnie jednak klienci, którzy po złożeniu reklamacji jakościowej nie udzielają żadnej odpowiedzi ani nie przedstawiają żadnych dowodów. Sprawia to wrażenie, że chcą zatrzymać towar, ale nie zamierzają za niego zapłacić.😕

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Gwarancja a reklamacja to są różne rzeczy gwarancja sprzedawcy jest dobrowolna a reklamacja dla konsumenta 2 lata jeat jego prawem

oznacz moderatorów