Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć,
Mam problem z weryfikacja rachunku bankowego w Allegro.
Próbuję zrobić to prze formularz Allegro ale mój bank to Silesia Bank Katowice ale nie mogę się zalogować bo formularz prowadzi do strony logowania dla klienta indywidualnego a nie przedsiębiorcy.
Co zrobić w tym przypadku - kiedyś można było zrobić przelew ręcznie, teraz już nie widzę tej opcji.
@eltro_com_pl Cześć. 🙂 Czy nie widzisz opcji zlecenia przelewu z innego banku pod listą dostępnych banków?
Mam tylko taki ekran jak poniżej, wybieram w tym formularzu swój bank i kieruje mnie właśnie do zalogowania na stronę klienta indywidualnego.
Formularz, którego screen Pani pokazuje, niestety nie wyświetla mi sie
@eltro_com_pl A z której zakładki na Allegro przechodzisz do tego widoku? Możesz podać link + zrzut ekranu?
Klikając powrót mam podobny formularz ale bez możliwości wybrania innego banku:
@eltro_com_pl A skąd przechodzisz do tego formularza? Z którego miejsca w Allegro? Stąd: https://allegro.pl/lokalnie/c2c/payouts-settings?
Moze mógłbym zrobić przelew ręcznie? Potrzebowałbym numer konta, odbiorce i tytuł przelewu.
@eltro_com_pl Niestety to tak nie działa, przelew musi przejść przez system, żeby mógł trafić do Operatora w celu weryfikacji
W takim razie jak mogę zweryfikować swoje konto ?
@eltro_com_pl Dwukrotnie poprosiłam Cię, żebyś powiedział mi, z jakiej zakładki przechodzisz do listy banku. Może zacznijmy od tego 🙂 Czy przelew zlecasz z zakładki https://allegro.pl/lokalnie/c2c/payouts-settings?
Odpowiedziałem już na to wyżej załączając screeny 🙂
Tak, używam podanego linku, otwiera mi się screen na którym klikam przejdź do weryfikacji, później na kolejnym ekranie klikam "ponów przelew online" i zostaje przeniesiony do strony KIR jak na ostatnim screenie. Uzupełniając wymagane dane na tej stronie, zostaje przeniesiony do strony logowania mojego banku ale jest to strona logowania dla klienta indywidualnego, dlatego nie jestem w stanie się na niej zalogować.
Jak mogę przeprowadzić weryfikację konta z uwagi na powyższe?
@eltro_com_pl Musisz zmienić sposób weryfikacji z przelewu online na przelew tradycyjny. Dzięki temu wyświetlą Ci się dane do przelewu. Następnie zaloguj się na właściwe konto bankowe i wykonaj przelew na te dane. Odblokowaliśmy dla Ciebie formularz.