Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry
Czy ktoś z szanownych moderatorów może sprawdzić i powiedzieć jaki jest powód usunięcia oferty 16738403980?
Dodam tylko(wikipedia), że:
Kantal (kanthal) – stop żelaza i chromu z niewielkim dodatkiem glinu i kobaltu.
Charakteryzuje się dużym oporem właściwym i ma zastosowanie w produkcji drutów oporowych oraz elementów grzejnych.
@TanioRTV albo chodzi o papierosy, albo Pan Arkadiusz vel ArekD zgłosił Twoją aukcje jak skopiowaną
@TanioRTV dopytuję - wrócę do Ciebie z odpowiedzią.
Czy udało się już ustalić przyczynę problemu?
@TanioRTV tak. Przepraszam za późną odpowiedź. Podjęliśmy działania na podstawie zgłoszenia naruszenia praw właściciela marki, przez podmiot uprawniony.
Podejmujemy działania po otrzymaniu wystarczająco precyzyjnego i odpowiednio uzasadnionego zgłoszenia, wykazującego istnienie treści o charakterze bezprawnym zgodnie z obowiązkami określonymi w art. 16 Aktu o Usługach Cyfrowych. Wobec otrzymania takiego zgłoszenia od uprawnionego podmiotu byliśmy zobowiązani do podjęcia działań.
Podmiot uprawniony ma zarejestrowany poniższy znak towarowy: https://euipo.europa.eu/eSearch/#details/trademarks/000647693
Szanowna Pani, proszę wskazać w którym miejscu w ofercie wskazałem KANTAL ( KANTHAL) jako producenta.
To słowo to również nazwa materiału z którego wykonany jest towar z oferty.
@Syrena_zT idąc tym tropem myślenia, to jeśli napisze, że działacie w tempie ALLEGRO, to pójdziecie do sądu bo użyłem nazwy zastrzeżonej😁, przecież już w pierwszym poście @TanioRTV napisał co to jest KANTAL, zresztą sprawdź na Allegro ile tego drutu się sprzedaje
@KOGIEL_T tempo Allegro - dobre 🙂 czy moderatorom za czas odpowiedzi też punkty lecą? 😉
@Syrena_zT @gdvorek zapytałem też AI :
Według słownika PWN:
@TanioRTV A my nie mamy Pańskiego płaszcza i co nam Pan zrobi?
@TanioRTV nie, moderatorom nie "lecą" punkty za czas odpowiedzi:)
Powyżej precyzyjnie z Alicją wyjaśniliśmy temat. W mojej ocenie odpowiedź wygenerowana w AI nie jest zbytnio precyzyjna.
@gdvorek moim zdaniem jeśłi istnieje taka sytuacjia warto byłoby sie przyjrzeć w jakim kontekście zastosowano dane słowo
Jeśli w kontekscie sugerującym przedmiot zastrzeżonej marki ( KANTHAL) - oczywiście jest to naruszenie praw . Natomiast jeśli był to tylko opis ( np użyty materiał -kanthal) to moim zdaniem nie naruszało to praw autorskich.
Jelsi by ktoś zaraejstrował nazwe własną " PLASTIK" albo "MLEKO"to moim zdaniem bezsensownym byłoby usuwanie wszystkich ofert z wyrobami zawierającymi plastik lub wyrobami mlecznymi
Niestety oferta na trwałe usunieta i nie mogłem sprawdzic jak wyglądała wiec musze "gdybać"
@TanioRTV sugeruje wpisać spolszczoną nazwe stopu ( kantal) - znak towarowy jest z literą "H" w środku wiec to nie powinno naruszać praw i powinno rozwiac wątpliwości allegro
@KOGIEL_T no to już może być różnie. Faktycznie nazwa własna Kanthal jest zastrzeżona dla tego typu produktów. Jako dla wyrobów gotowych ( np drut oporowy)
Nie wiem czy tutaj producent nie narusza praw do znaków zastrzeżonych. Duży napis na opakowaniu Kanthal może wprowadzać konsumenta w błąd co do marki produktu oraz może być prawnie chroniony. Jeśli sam produkt nazywałby się inaczej a w opisie miał informacje ze jest wykonany z materiału nazwie kanthal wówczas moim zdaniem niczego by nie naruszał.
Lecz w tej sytuacji rzeczywiście naruszenie praw jest możliwe i rozumiem obawy allegro oraz to ze zdjęto aukcje
No reszta to już sprawa dla sądu