Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Ja mam pomysl ale moze ktos ma lepszy.
Spełniasz warunki dla rat to niestety nie wykluczysz ich.
Teraz na wiekszosci aukcji robimy wysyłkę tylko za pobraniem wiec skoro klient płaci u kuriera nie moze korzystac z systemu allegro pay
uchyl rąbka tajemnicy 😁
Teraz na wiekszosci aukcji robimy wysyłkę tylko za pobraniem wiec skoro klient płaci u kuriera nie moze korzystac z systemu allegro pay
@MONDOMEN Czy aby na pewno w długiej perspektywie będzie to opłacalny ruch? Wątpię.
to jedyny ruch, jesli chcesz uchronic swój produkt przez zniszczeniem. Towar krąży i traci wartość. Znakomita większość klientów kupuje w systemie zapłać później ( co oznacza zazwyczaj, przymierz cyknij fotkę na insta i zwróć ). Nie angażują własnych pieniędzy, więc mają poczucie, że moga kupić wszystko a potem można oddać i znów kupić cos innego i tak towar krąży, tylko kurier zarobi 😉
@MONDOMEN co jest powodem niechęć do rat, mam nadzieję że nie ten ułamek dopłaty ?
zakupoholicy, kupują kompulsywnie, za nic nie płacą, oglądają , przymierzają i oddają i tak w kółko. Jeśli wrócimy do płacenia własnymi pieniędzmi, to zaczną myśleć przed zakupem, zamiast klikać na oślep 😉
@MONDOMEN ale w drugą stronę tracisz, klientów co mają monety do wykorzystania, kupony czy bony podarunkowe 🙂
wolę stracić ten ułamek klientów i nie tracić dziesiątek roboczogodzin na przywracanie stanu fabrycznego produktom, dziesiątki godzin spędzonych na klepaniu zwrotów.
@MONDOMEN testuj, zobaczysz jak to się przełoży na zamówienia, pamiętaj że stracisz też sporo klientów robiących płatność z kart kredytowych itp. są też tacy co nie robią zakupów za pobraniem jak ja wolę zapłacić z góry 🙂
@MONDOMEN A jak długo już testujesz?
jesteśmy w fazie obliczeń kosztów, w tym tygodniu wprowadzimy to na część produktów. Tych najdroższych w zakupie. Trzeba szukać rozwiązań, inaczej ten system wygra. Jest jeszcze jeden spory plus tego rozwiązania, ale to za kilka dni napiszę, bo na razie nie chcę żeby allegro zdjęło ten temat 😉
Kwestia opłacalności, odchodza zakupocholicy ale dojdą ci, którzy nieodbierą paczek za pobraniem, te przesyłki są droższe i odstąpienie od umowy bardziej boli, bo musisz zwrócić również za przesyłkę do klienta. O ile się nie mylę, udsotępniając tyko pobrania, tracisz opcję Smart, trzeba też sprawdzić.
SMART jest co raz to droższy dla sprzedających, część kosztów wysyłki można wliczyć w cenę produktu i zrobić darmową dostawę za pobraniem.
@MONDOMEN Tak, ale jak wyłączysz Smarta sprawdź spadek sprzedaży, bo jego obecność w ofertach jest jednym z czynników wpływających na ich widoczność.
Strasznie się trzeba nakombinować jak tu ukrócić zwroty, bo nie oszukujmy się, są najbardziej kosztowne, zwłaszcza w dziale mody.
Chińczyki nie mają smarta, a są widoczni na pierwszych stronach. Algorytm pozycjonowania ma wiele czynników. China kopiuje całe oferty , zdjęcia opisy, wrzuca cenę z d**y i według trafności oblegają pierwsze strony. Allegro lobbuje w sprawie TEMU , bo się ich boją, ale sami nic nie robią z MadeinChina pomimo, że jest oczywistym fakt, że ten towar nigdy nie będzie przypominał tego ze zdjęć, ale kaska z prowizji wpada.
możesz podać jakieś przykłady (oprócz promowanych i sponsorowanych) ofert wysyłanych z chin na pierwszycch stronach? Bo jak szukam w swoim dziale to nie widzę, a nawet sponsorowane są w smart. I Chińczycy też juz są w smarcie, wystarczy że mają cześć towaru w magazynach Allegro, a część dostyłają.
Wydaję mi się, że przynajmniej w teorii znalazłem sposób na zwiększenie parametru wysyłka tego samego dnia nawet do 100% (zamykać oferty po godzinie granicznej i ponawiać je po północy i to tylko w dni robocze), ale nie jestem w stanie tego sprawdzić w praktyce bo potrzebuję kasy, a działanie to napewno obniży wpływy. To raczej dla tych co chcą więcej punktów, a mają za dużo zamówień.