anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Próba wyłudzenia co z tym zrobić ?

HABICH-PULAWSKA
#8 Zapaleniec#

Cześć , wysłałem kupującemu 2 przedmioty za 140 i 170zł , paczka doszła i za kilka godzin telefon że brakuje przedmiotu za 170zł . Że brakuje i sprawdził dokładnie że nie ma i idzie na policję i zgłasza do allegro. Dodam że przedmioty wielkości małej bułki kajzerki zawinięte w folię bąbelkową włozone do koperty bąbelkowej a ta włożona do pudełka a pudełko w duzy foliopak i olejone "srebrną" taśmą 🙂

Ja na spokojnie mówie gościowi ze zaraz sprawdze bo przesyłki robimy pod monitoringiem i zobacze czy były zapakowane te 2 rzeczy. Oczywiscie wszystko idealnie zapakowane. Wiec dzwonie i informuję ze wszystko zostało wysłane i mam dowód w postaci nagrania HD. On dalej że idzie na policję itd

Za 2 minuty telefon że sie znalazło pod stołem

I co teraz ewidentna próba wyłudzenia , tego nie powinno sie tak zostawić ? Jakie jest Wasze zdanie ?

Pozdrawiam

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

komis-bell
#21 Demiurg#

Towar się znalazł - sprawa wyjaśniona.
Olej to 😉

oznacz moderatorów

HABICH-PULAWSKA
#8 Zapaleniec#

jak znalazł jak to jest próba wyłudzenia !!! , żebym nie miał monitoringu to by kupujący wyłudził 170zł .

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

No to idź zgłosić na policję próbę wyłudzenia.

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Kup sobie taśmę "pakowane pod monitoringiem". 

Możesz iść na policję ale na dobrą sprawę nic mu nie udowodnisz. 

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg#

@HABICH-PULAWSKA Nic nie jesteś w stanie zrobić > nie masz dowodów na tą próbę (chyba, ze nagrywałeś rozmowy telefoniczne) > Allegro to oleje > policja tez nie przyjmie zgłoszenia

Niestety to Allegro stworzyło takich wyłudzaczy > jest ich coraz więcej > i idzie ku gorszemu dzięki polityce Allegro Protect.

oznacz moderatorów

HABICH-PULAWSKA
#8 Zapaleniec#

Dokładnie chciałem żeby to ktos napisał , pod innym loginem sprzedawałem na allegro od 2000 roku do 2014 i nie miałem nigdy takiej sytuacji . A teraz coraz wiecej. Ostatnio gość ze paczki nie dostał i widnieje ze dostał zrobił afere ze policja ze kradzież a jak zaczeło sie konkretne pytania to w dyskusji już zamilkł i zniknął

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg#

@HABICH-PULAWSKA Musisz zacząć się przyzwyczajać > miałem coś podobnego > gość kupił body aparatu i potem zaczął cudować > najpierw otworzył dyskusję, że w aparacie brak funkcji "live View" > nawiasem mówić ten model nigdy tej funkcji nie posiadał > jak mu napisałem to stwierdził, że nie dostał obiektywu > w tytule i opisie aukcji było wyraźnie napisane, że kupuje sam korpus > potem zażądał zwrotu 150 zł za te swoje zmyślenia to zamknie dyskusję > porobiłem zrzuty ekranu z aukcją i z treściami rozmów w dyskusji > wysłałem maila na Policję o próbie wyłudzenia nienależnych 150 zł > miałem dowody w postaci zrzutów > poinformowałem gościa o tym > na następny dzień zamknął dyskusję i zrezygnował z roszczeń > wysłałem drugiego maila odwołując zgłoszenie (wyjaśniając)

I ujrzał Pan pracę naszą……
I uradował się……
A potem zapytał o zarobki nasze……
I usiadł…… I zapłakał……

oznacz moderatorów

Monika__L
#16 Inspirator#

ojej, spadło ze stołu...

oznacz moderatorów