anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Praca kurierów odbierających paczki i gubiących - płakać się chce!

GaleriaAV
#12 Orędownik

Chciała bym złożyć kategoryczne SPRZECIWKO przeciwko BYLEJAKIEJ pracy kurierów odbierających paczki z punktów i paczkomatów. Doszło do tego że boję sie już nadawać w Oneboxie, DHLe i Orleny, godzina dziennie tracona na "popychanie" paczek (nadanych przed godzinami granicznymi), szukanie dopytywanie i upominanie się o podjęcia z automatów . Statystyki i opinie klientów - już dawno nie  mają racji bytu na tym portalu. Sprzedawca dwoi się i troi żeby wszystko było zapięte na ostatni guzik, ale cuda można wywijać a logistyka swoje. Jeszcze miesiąc do świąt a już codziennie wpadka. Coraz gorzej dzieje w Polszy się, już nigdzie nie można się spodziewać profesjonalizmu tylko bylejactwo i zbywanie. W tych warunkach nie da się pracować. Co to jest że ja nadaję o 10 rano paczki w strefie normalnego ruchu one kuriera a on se nie przyjezdza a  info od konsultanta że paczka będzie wzięta do 22 (!?!?) a u innego że  wzięcie "zaplanowano" na jutro po 19. Przecież to jest jakaś IDIOKRACJA. DZIADOSTWO,DZIADOSTWO,DZIADOSTWO i ŻENADA!! A przed świętami co 5 będzie łaskawie dochodzić do klienta w porę czy jak?  O ZAGUBIENIACH NOTORYCZNYCH I POMYŁKACH NIE WSPOMNĘ. ALLEGRO DELIVERY zacznijcie dbać o swój wizerunek w końcu !

Proszę o wykluczenie ze statystyk przesyłek:

A0037RYMR0

A0037RYB76

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

mix-mce
#15 Entuzjasta

@GaleriaAV jak to allegro tłumaczy jak już nie mają innych argumentów:

"używanie allegro delivery nie jest obowiązkowe, możesz wyłączyć"

oznacz moderatorów

pecela
#20 Guru ⭐⭐

@GaleriaAV

Żadna firma kurierska nie gwarantuje odbiór przesyłki z punktu czy automatu w określonym terminie, a jedynie doręczenia przesyłki w określonym terminie. W przypadku Allegro Delivery termin doręczenia wynosi do trzech dni roboczych i w tym terminie przesyłka musi dotrzeć do punktu docelowego (mogą nawet odebrać przesyłkę trzeciego dnia rano i doręczyć popołudniu lub wieczorem i wszystko jest zgodne z regulaminem i prawem).

Odbiór przesyłki punktu/automatu to już jest wewnętrzna sprawa firmy kurierskiej i na to nie masz żadnego wpływu.

oznacz moderatorów

GaleriaAV
#12 Orędownik

To po co w ogóle opcja deklaracji jednodniowej wysyłki, oraz punktacja za wcześniejsze wysyłki w jakości sprzedaży? Po co informacja dla kupujących, "jutro w punkcie" i przyzwyczajanie ich do jakiejś reguły? Wybierając czas wysyłki 1 dzień skłaniam kupujących do siebie, a potem idzie 3 dni? I potem jakakolwiek pretensja do sprzedawcy bo AD to ma regulamin? To chyba nie powinno tak działać. Regulaminy regulaminy, a zwyczajna ludzka empatia ( żeby towary nie psuły się na zimnie albo nie walały pod fotelem dostawczaka 3 dni ) oraz profesjonalizm to już nie istotne? Gubienie paczek też jest zgodne z regulaminem? Jeżeli ja deklaruję wysyłkę 1 dzień czy 2 (ale chcę zapunktować za "szybszą wysyłkę" ) bo jest opcja, to czemu mi się utrudnia wykonanie tych działań? Zasłaniacie się regulaminami bo to taka furta żeby nie było miliona reklamacji naraz, ale prawda jest taka że kurierzy pracują coraz gorzej..  

I słowo daję: REGULAMIN że do 3 dni może odebrać w strefie 1 czy 2 gdzie przed świętami maszyny zawalone i mróz psuje towar??? Jakoś poza AD i wogóle allegrem nie mają kurierzy takich wpadek.. mam wrażenie jakoby współpracę z allegro  firmy kurierskie traktowały po macoszemu. 

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@GaleriaAV poważnie się zastanawiam nad wyłączeniem Delivery na najgorętszy okres  ,suma strat  nie tylko finansowych , ale i wizerunkowych może być na tyle dużą , że trzeba będzie długiego czasu , aby pozycję odbudować .

oznacz moderatorów

GaleriaAV
#12 Orędownik

W dodatku allegro na mojej sprzedaży zarabia conajmniej 50% wiecej niż ja, to chyba za te opłaty jakaś jakość obsługi by się przydała na poziomie zadowalającym a nie wk..cym. Konsultanci są tylko od tego żeby przyjmować pomyje na głowy a nie od skutecznego załatwiania spraw, AD to porażka na całej linii.. pracować się nie da.

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@GaleriaAV Rozumiem, że sytuacja jest frustrująca i bardzo mi przykro z powodu Twoich negatywnych doświadczeń

Możesz oczywiście zgłosić reklamację. Przejdź do sekcji Zamówienia i zwroty, następnie Przesyłki i podjazdy. Rozwiń szczegóły konkretnej przesyłki i kliknij Reklamuj dostawę.

Podane przez Ciebie wysyłki zgłosiłam do wykluczenia. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Pewnie znowu wyjdę na tą nie dobrą ale tu od dawna nikogo zbytnio nie interesuje zgłaszanie reklamacji. Chcemy byście wywiązywali się z własnej umowy. Nikt Was nie zmuszał do tworzenia Delivery. W każdej chwili możecie z tego badziewia zrezygnować. Skoro się tego trzymacie to zapewniajcie obsługę na poziomie przyzwoitym. Sprzedawca jest od sprzedawania nie od reklamowania co drugiej paczki z wiadomo jakim skutkiem. 

A jakość jest taka, że na jedną jedyną paczkę wylosowaną kurierem DHL Delivery jako kupująca mam od razu problemy i do tej pory nie wiem czy paczkę dostanę. Tu nawet nie ma czego komentować. To Wasza dostawa i Wasza odpowiedzialność... Ja bym sobie wybrała pocztexa czy DPD i paczkę miałabym wczoraj razem z innymi dostarczonymi przez DPD. A Allegro jak zwykle kupującego wpakowało na minę... A sprzedający ma reklamować. Nie przegrzewają Wam się tam te boty wklejające odpowiedzi odmowne na reklamacje???