anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z ilością wyświetlanych ofert w ogłoszeniach allegro w danej kategorii

pawelbenduski1
#1 Nowicjusz#

Witam,

Poprawiam swoje oferty na allegro mam ich około 300, zastanawiam się też czemu sprzedaż tak mi siadła. Przeanalizowałem oferty wyświetlane w kategorii "buda dla psa" jest ich na allegro 34 strony około 7500 ofert. Moich ofert a jestem producentem mam 79 ofert w zakładce mój asortyment. Przeglądając całą kategorię "buda dla psa" strona po stronie - moich ofert wyświetlanych przez allegro jest tylko 42? Dlaczego reszta nie jest wyświetlana??? Proszę o pomoc w tej sprawie oraz wytłumaczenie dlaczego tak jest?

Pozdrawiam Paweł

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

kostas11
#21 Demiurg#

@pawelbenduski1 bo jest widok produktowy i jak są podpięte pod produkt o takim samym kodzie EAN lub parametrach to trzeba kliknąć zobacz porównaj X ofert czyli są ukryte 😞

Zrzut ekranu 2025-02-15 223146.png

________
Κώστας
oznacz moderatorów

pawelbenduski1
#1 Nowicjusz#

czy gdy każda oferta będzie miała inny EAN to będzie widoczne te 79 ofert?

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@pawelbenduski1 przede wszystkim warto zaznaczyć, że wszystkie Twoje oferty są widoczne na platformie. Obecny widok wyników wyszukiwania pokazuje produkty, a nie oferty, co sprawia, że lista jest krótsza i bardziej czytelna, a dzięki temu klient łatwiej wybierze to, czego szuka. Do listy ofert danego przedmiotu można przejść przez przycisk "porównaj X ofert". 
Nowy produkt możesz stworzyć wtedy, gdy nie pasuje on do tych proponowanych - ma inne parametry oraz numer EAN.
Zerknij w ten artykuł - powinien Ci pomóc. 

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

pawelbenduski1
#1 Nowicjusz#

jeszcze pytanie przeglądając strona po stronie oferty promowane mam na początku tak jak powinno być, ale resztę produktów mam na przed ostatniej stronie? jak to zmienić co zrobić żeby były w pierwszej 5 stron? sortowanie po trafności

oznacz moderatorów

fox_paws
#16 Inspirator#

@pawelbenduski1 Będą widoczne, do momentu, kiedy ktoś nie podepnie się pod Twój produkt.

Sortowanie po trafności wyliczane jest jakimiś tajnymi algorytmami Allegro, na które składa się wszystko, od jakości sprzedaży po cenę. Wystarczy wspomnieć, że oznaczenie Supercena wcale nie jest przeznaczone dla najtańszych ofert danego produktu.

------------------------------------
Allegro No Box, No Kurier
oznacz moderatorów

ABExpert_pl
#8 Zapaleniec#

Zgadza się.

Nawet więcej - po dzisiejszej weryfikacji ofert mogę stwierdzić, że nawet "promowanie" nie powoduje, że produkt pokazuje się za każdym razem w wyszukiwaniu. Jest to losowe. Więc już nie wiadomo czyje oferty i jak serwis pokazuje. Dodatkowo niektórym sprzedawcom serwis ustawia swoją "Allegro cenę" i wtedy tylko ofertę tego sprzedawcy promuje... A też nie wiadomo w jaki sposób i na jakich zasadach oferty i sprzedawcy do "ceny Allegro" są wybierani.

Powoduje to np. że promowana i wyświetlana jest oferta sprzedawcy, który deklaruje wysyłkę w ciągu 10 dni, a Ci co wysyłają w 24h nie są promowani. Zaczyna to też odstraszać kupujących, którzy nie wiedzą, że mogą rozwinąć listę z ofertami na dany produkt i rezygnują z zakupu.

oznacz moderatorów