Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry.
Sprzedałem towar, kupujący zrobił wpłatę.
Towar został odesłany (kupujący odstąpił od umowy)
Nie mogłem zwrócić pieniędzy kupującemu przez portal Allegro (otrzymałem wiadomość że zwrot nie może być zrealizowany) więc dokonałem normalnego przelewu ze swojego banku.
Zgłosiłem zwrot prowizji do Allegro i dostałem odmowę!
Dlaczego?
Jak odzyskać pobraną prowizję?
Pozdrawiam Fan-Technics
@Fan-Technics masz w mailu opcję odwołania się, podeślij potwierdzenie, zmienili teraz zasady i warto się do nich stosować 😞
Złóż odwołanie; https://allegro.pl/pomoc/odwolanie-od-decyzji-o-rabacie-transakcyjnym
Napisz, że po odstąpieniu od umowy jest ona zgodnie z prawem niezawarta, a Allegro zgodnie z regulaminem może pobierać prowizje tylko od zawartych umów. Ponadto niech Ci pokażą w Regulaminie warunek zwrotu wpłaty przez Allegro Finanse przy ubieganiu się o zwrot prowizji. Nie ma takiego warunku.
To co pokazał @kostas11 to nie jest regulamin. Przy korzystaniu z Allegro, akceptujemy regulamin, a nie zapisy Pomocy.
@xyz96 ale nie piszę nigdzie o regulaminie, a po zatym pomoc to streszczony regulamin i w nim jest to samo co w pomocy
@kostas11 Pomoc to nie jest streszczenie regulaminu. Zapisy Pomocy nie są wiążące dla użytkowników - wiążący jest tylko regulamin.
Jeśli dobrze rozumiem, zwrot przez AF jest tylko do automatycznego rozpatrzenia wniosku i nie jest wymogiem, przynajmniej ja to tak rozumiem, opierając się też na swoich zwrotach.
@kostas11, xyz96 ma rację. Zapisy pomocy, wszelkie artykuły itp, nie są regulaminem.
Złożyłem wniosek z odwołaniem ale trochę się pospieszyłem i nie wkleiłem załącznika z potwierdzeniem zwrotu wpłaty. Chyba znowu muszę czekać na odmowę i składać ponowne odwołanie:(
Pierwsza taka akcja i od razu pomyłka:(