Otrzymuję od was info:
Wczoraj (28.042026) - że kurier doręczy zwrot na mój adres, czekam cały dzień kuriera nie ma a ja otrzymuje info, że nieudana próba doręczenia.
Dziś (29.042026) - rano info, że kurier doręczy paczkę (28.042026)
Nr przesyłki: AD029L3VM7
Przewoźnik Allegro Delivery
Kontakt z kurierem 885388695
wysyłam sms na ten numer, że furtka jest otwarta i można zostawic przy oknie, ale kurier się w ogóle nie zjawia, a na maila przychodzi powiadomienie, że znowu nieudana próba doręczenia, choc nikt sie u mnie nie pojawił (teren mam pod monitoringiem, więc mogę udowodnić) - w tej samej minucie dzwonię pod podany nr ale kurier nie odbiera.
Przecież to jest parodia, co wy myslicie, że będe 3 dni czekał na 1 przesyłkę i w tym czasie z domu nie wychodził?
Nr zamówienia 4a2ae520-3ef9-11f1-a8cd-03f9cad773be
(to jest zwrot/wymiana od klientki)
Prosze o rozwiązanie problemu i jasną deklaracje, kiedy w końcu ktoś doręczy paczkę.
@bajerosfera Z tego co widzę, paczka nie została dostarczona, ponieważ punkt odbioru był zamknięty. (Wybrany punkt docelowy jest niedostępny) Doprecyzuj proszę, ponieważ piszesz o kurierze z dostawą do domu, a paczka ma zostać dostarczona do punktu.
Nie pomyliłem się, napisałem, że przesyłka ma zostać doręczona na adres, mój adres a nie do żadnego punktu.
Poniższa wiadomość jaką otrzymałem raczej nie pozostawia pola do innej interpretacji.
@bajerosfera Dziękuję za zrzut. Weryfikuję Twoją sprawę.
Czy coś wiadomo ? bo trzeci dzień z rzędu się powtarza sytuacja
@N_Nitka28
Cześć @bajerosfera, jesteśmy w trakcie wyjaśniania sprawy z przewoźnikiem. Gdy otrzymamy więcej informacji, wrócimy do tego wątku.
Sukces – po wielu dniach zwrot w końcu dotarł. Przy okazji polecam Allegro zbadanie "motywacji" kurierów u tego przewoźnika. Z moich ustaleń wynika, że kurierzy Orlenu za obsługę zwrotów po prostu nie mają płacone. Trudno oczekiwać terminowości, skoro doręczanie zwrotów jest dla nich pracą darmową, przez co takie paczki są traktowane jak zło konieczne i przesuwane z dnia na dzień. Może warto dopilnować, by przewoźnik płacił za każdy etap usługi, a nie tylko za to, co mu wygodne?