anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z wystawieniem 1735 ofert.

mariuszposylek
#11 Animator

Witam.

Zakładam ten temat, bo może tu ktoś pomoże, do allegrowych pseudodoradców nie mam już siły, a poza tym na ostatnie 2 maile już nawet nikt nie raczył odpisać.

Generalnie temat ciągnie się od lipca. W lipcu z początkiem sierpnia chciałem ustawić na allegro urlop, ale coś się zmieniło i teraz wymagane jest zakończenie wszystkich ofert. 

Upewniałem się przed tym 2! razy na czacie czy zakańczając oferty bez problemu je wznowię. Informowałem, m. in. że nie wszystkie są jeszcze powiązane z katalogiem produktów. Zapewniany bylem, że problemu nie będzie. Wygenerowałem więc plik XML. 02.08.2025 oferty się zakończyły. I jakie było moje zdziwienie (pomijając fakt, że eksport ofert odbywa się do pliku XML, ale żeby je zaimportować to już się nie da XML i trzeba konwertować do CSV), że nie mogłem ich wystawić. 

Od października mam wysłanych chyba kilkadziesiąt wiadomości do allegro w tej sprawie. Osoby tam pracujące nie dość, że nie potrafią czytać ze zrozumieniem, zaproponować sensownego rozwiązania to proponują rzeczy, które nijak mają się do mojej sprawy albo po prostu głupoty - hitem jest jeden z ostatnich maili, gdzie konsultant zaproponował... pobranie zakończony ofert i wystawienie ich ponownie. Już nie będę może tego wszystkiego powtarzał, można poczytać (nr zgłoszenia 54787524). Straciłem na proponowane rozwiązania kilkanaście godzin - nic to nie dało. W międzyczasie wystawiłem sobie ręcznie oferty na których zależało mi najbardziej. Z drobnymi bujam się do tej pory. 

I moje pytanie brzmi - jak mam wystawić te brakujące 1552 oferty?

O ile jest to jeszcze w ogóle możliwe.   

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

N_Nitka28
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@mariuszposylek Przykro mi, że Twoja sprawa już tak długo trwa. Ponagliłam Twoje zgłoszenie i poprosiłam o weryfikację. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

sl-aw-ek
#18 Luminarz

@mariuszposylek "Wygenerowałem więc plik XML" i to był Twój błąd, wystawianie z pliku to NAJGORSZA możliwość na allegro i jest tutaj masa nierozwiązanych tematów o problemach przy tej czynności. 

W razie urlopu należało zakończyć aukcje, nie później niż po 30 dniach je wszystkie wznowić (najlepiej przez API), od razu zająć się tymi które z jakiegoś powodu nie nadają się do wznowienia. (oczywiście zaraz po wystawieniu znowu zakańczasz jeśli nie chcesz mieć ich aktywnych). 

Jak się to już wszystko zarchiwizowało to teraz se możesz zrobić wszystko od nowa - powodzenia. 

oznacz moderatorów