anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem ze zwrotem od klienta przez AllegroDelivery

ksiazki_verbum
#7 Wielbiciel

Mam problem, może ktoś podpowie. Klient zwrócił kupiony przedmiot (w pełni zgodnie z regulaminem) przez Allegro Delivery. Rano dostałem informację "Dziś Allegro Delivery doręczy zwrot", w tekście czego tylko nie ma oprócz kontaktu do kuriera. Koło południa - kolejną "Nieudana próba dostarczenia przesyłki" (chyba za sprawą kuriera bo nawet nie spróbował) z info "Kurier podejmie drugą próbę doręczenia, o terminie poinformujemy Cię w osobnym mejlu." znowu bez danych kuriera, ani kontaktu do jakiegoś koordynatora czy coś. Na mój telefon też nie było żadnego kontaktu.

I co w takiej sytuacji? mam siedzieć w kompie pod telefonem aż kurier spróbuje kolejny raz? Kiedy? nie wiadomo. Dlaczego nie doręczył? nie wiadomo.

Co z tym dalej robić?

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

loto
#9 Pomysłodawca

@ksiazki_verbum Nic nowego. Kurierzy tego produktu pseudokurierskiego od dawna robią takie numery. Możesz siedzieć nawet na ulicy, wypatrywać kuriera i nie zobaczysz go, a potem dostaniesz maila o nieudanej próbie doręczenia... I to wielokrotnie.

Oni po prostu nie przyjeżdżają pod adres i oznaczają, że nie zastali adresata.

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@ksiazki_verbum Jeśli finalnie paczka nie zostanie do Ciebie dostarczona daj znać. 

Nicol
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

ksiazki_verbum
#7 Wielbiciel

OK tak zrobię. Tak czy inaczej brak kontaktu z kurierem/firmą przewozową to duży minus.

oznacz moderatorów

abakus1421
#9 Pomysłodawca

Potwierdzam brak kontaktu do kuriera to porażka. Dziś zobaczyłam, że po dwukrotnej "próbie" dostarczenia zwrotu, przesyłka wróciła do nadawcy czyli do klienta zwracającego towar.

Co prawda to naciągacz wykorzystujący smart, dobrał towar do darmowej przesyłki za 45 zł i zostawił sobie towar za 10 zł, a za 35 zł odesłał. Patologia, którą wyhodowało Allegro oferując darmowe zwroty. A sprzedający muszą do tego interesu dokładać.

oznacz moderatorów

abakus1421
#9 Pomysłodawca

Witam Panią, mam taki sam problem i finalnie zwrot nie został dostarczony, a dziś dostałam info od Allegro, że został doręczony. Ale raczej z powrotem do kupującego. Podaję nr przesyłki zwrotnej A00426YDO7

oznacz moderatorów

abakus1421
#9 Pomysłodawca

Mam ten sam problem ze zwrotami Allegro Delivery. W wiadomości "Dziś Allegro Delivery doręczy zwrot" nie ma kontaktu do kuriera. Kurier sam z siebie nie kontaktuje się telefonicznie ze mną, może na etykiecie zwrotu nie ma mojego nr. tel. tego nie wiem.  Potem to samo co u ciebie "nieudana próba... itd.. Zgłaszałam reklamacje przesyłki zwrotnej do Allegro. Odrzucili z informacją, że kurier nie ma obowiązku dzwonić przed dostawą, że przesyłka jest w transporcie i że nie ma terminu na dostarczenie zwrotu. Ciekawe kto za to płaci?

oznacz moderatorów