anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

PROBLEMY Z ALLEGRO BUSSINES PO ZMIANACH SPADEK SPRZEDAŻY

bbpromotions
#9 Pomysłodawca

Dzień dobry,
zaczynam ten wątek, bo mam nadzieję, że więcej osób się wypowie – może wspólnie uda nam się coś wypracować albo przynajmniej zobaczyć, jak szeroki jest problem.

Od momentu zmian w Allegro Biznes nasza sprzedaż zaczęła bardzo mocno spadać. Początkowo przez pierwsze 2 dni wyglądało to jeszcze w miarę łagodnie, ale od dwóch tygodni sytuacja jest dramatyczna. Inwestujemy ogromne kwoty w reklamę i opłaty Allegro, a na końcu zostaje nam z tego prawie nic. Jeszcze niedawno dzienny obrót potrafił sięgać kilku tysięcy złotych, a dziś – przy dużych nakładach na promocję – odnotowujemy praktycznie same straty.

Co więcej, zrobiliśmy w tym miesiącu naprawdę duże zamówienia, żeby dobrze zamknąć końcówkę roku, a zamiast poprawy mamy najgorsze wyniki od dawna. Wiemy też od klientów, że mają problem z widocznością ofert w Allegro Biznes, a Allegro – mimo zgłoszeń – nie podejmuje żadnych działań. Opłaty za reklamy są pobierane, ale realnych efektów nie widać.

Bardzo proszę, odezwijcie się – czy Wy też odczuwacie podobne spadki? Czy widzicie problemy z widocznością Waszych ofert? Bo szczerze mówiąc, jeśli to tylko u nas tak wygląda, to już naprawdę nie wiem, co dalej robić…

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

bbpromotions
#9 Pomysłodawca

Opłaty Allegro są cholernie drogie, ale jako sprzedawcy akceptujemy to, bo taka jest cena sprzedaży na tym portalu. Problem w tym, że te ostatnie zmiany zamiast nam pomóc, mocno uderzają w sprzedawców i realnie niszczą wyniki.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@bbpromotions cóż Ci napiszę , napiszę Ci ,że nie umiesz się gapić i wyciągać wniosków . Wiadomo ,,wszem i wobec ,,   , że od wprowadzenia produktyzacji  słabym pomysłem jest duża inwestycja w sprzedaż na allegro bez mocnego drugiego kanału , natomiast bardzo złym pomysłem od wprowadzenia widoku produktowego .

oznacz moderatorów

bbpromotions
#9 Pomysłodawca

Potrafiliśmy zrobić dziennie po 10/12k. Nigdy nie mieliśmy problemów ze sprzedażą, zaczęła się Ona w dniu wprowadzenia zmian i z tego co czytam - nie dotyczy tylko mnie. Właśnie duże inwestycje poczynialiśmy na Allegro, bo towar, który przychodził - wychodził tego samego dnia i tak od 3 lat. Nie prowadzę tylko sprzedaży na Allegro, mam sklepy stacjonarne, co nie oznacza, że nie mogę pytać?

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@bbpromotions prosiłeś o wypowiedzi więc Masz  moje zdanie , ja potrafię się gapić i wyciągać wnioski , od wprowadzenia produktyzacji traktuję ten kanał jak i wielu sprzedawców do odsprzedaży nadwyżek , stąd Twoje problemy , a będą tylko narastać .

oznacz moderatorów

bbpromotions
#9 Pomysłodawca

ale skąd twierdzisz że mam problemy? mam różne kanały sprzedaży i sprzedaję również stacjonarnie, Allegro wprowadziło zmiany i to boom trafiło w wielu sprzedawców, więc pytam, analizuję i nie skreślam, Ty sprzedajesz nadwyżki - ok, ja nie muszę - wiele osób ma podobny problem, stąd ten wątek i pytania i uwierz, również potrafię się gapić, mam swoje sklepy stacjonarne od 12 lat i umiem wyciągać wnioski. 

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@bbpromotions jest coś na rzeczy,

po wprowadzeniu zmian mamy zupełnie inny typ klienta

ciężko stwierdzić o co chodzi, wygląda na to, że serwis mocna manipuluje wyświetleniami ofert

z innej beczki

Na Twój asortyment czai się inspekcja handlowa, mieliśmy kontrolę, chcieli sprawdzać

zgodność oznaczeń słuchawek bezprzewodowych z nowymi przepisami

oznacz moderatorów

bbpromotions
#9 Pomysłodawca

mozesz cos wiecej napisac na ten temat?

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

port usb c, oznaczenia baterii akumulatorów, importera producenta i itp

oznacz moderatorów

symbajt
#7 Wielbiciel

https://spolecznosc.allegro.pl/t5/zaawansowani-sprzedawcy/spadek-sprzeda%C5%BCy/m-p/1084401#M221054

to jest jeden z pierwszych wątków odnośnie spadków sprzedaży i jedyny w którym wypowiedziało się allegro. Każdy następny pozostaje bez jakiejkolwiek odpowiedzi ze strony allegro więc pewnie problem nadal występuje i dotyczy podejrzewam większości sprzedawców co niestety nie napawa optymizmem.

oznacz moderatorów

BIO-KIOSK
#10 Popularyzator

Spada od marca.
Nie da sie nic zaplanować ani przewidziec. Jest dzien, czy cały weekend ze nic sie nie dzieje, później skok sprzedaży, znowu spadek
Do końca 2024 wszystko szło dobrze. Od wiosny kompletnie nieprzewidywalne. 

oznacz moderatorów