anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Produkty zabronione

petinek_pl
#12 Orędownik#

Przypadkiem konsultant poinformował mnie,że w inpoście zakazana jest wysyłka produktów szklanych i ceramicznych. Nigdzie nie widziałam wcześniej takiej informacji. Przecież masa sprzedawców sprzedaje szklane i ceramiczne rzeczy, przykładowo ceramiczna miseczka. I każdy ma w ofercie inpost, jest to standard obecnej sprzedaży. Nagle okazuje się że wszyscy łamią prawo??

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

komis-bell
#21 Demiurg#

Nie prawo tylko regulamin przewoźnika. Niby nie wolno a wszyscy wysyłają - w razie uszkodzenia nie ma szans na odszkodowanie.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Czego nie można wysyłać InPostem

-rzeczy łamliwe i kruche np. szkła, delikatnej porcelany

ale znowu ktoś tam opisuje że:

Jak wysłać szkło InPost?

Każdy szklany czy porcelanowy element należy zapakować osobno – zawinąć w gazetę lub najlepiej folię bąbelkową. Talerze i półmiski o takiej samej wielkości można ułożyć w niewysoki stos i przełożyć kawałkami kartonu lub folii bąbelkowej. Konieczne jest oczywiście przygotowanie odpowiednio dużego i twardego kartonu.
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@LEW433 pojemniki ciśnieniowe , oleje , smary , substancje toksyczne i żrące , lista jest bardzo długa .......hmmmm... .trawki też nie wolno .😁

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Tak wiem, podałem tylko to co ją interesuje!😁

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@petinek_pl wiele produktów jest zabronionych , ale ....no właśnie , ale są wysyłane , przy uszkodzeniu nie uzyskasz odszkodowania , ba ! jeśli na skutek wysyłki produktu zabronionego inna paczka ucierpi oprócz straty własnej będziesz musiał pokryć również i ten koszt . Ryzyk ...fizyk , nikt do paczek nie zagląda .

oznacz moderatorów

petinek_pl
#12 Orędownik#

Tak,właśnie widzę, produkty szybko psujące się również zakazane. A przecież jest tyle produktów spożywczych.. ok rozumiem, nie będzie odszkodowania nie ma sprawy. Ale oznaczone są jako "zakazane" czy to nie nałoży jakiejś kary? Przecież wychodziłoby że wszyscy działają wbrew regulaminowi a w regulaminie zawsze są takie opłaty dodatkowe? Gdyby ktoś się zawziął to nagle okazałoby się że masa sprzedawców wysłała takie produkty tysiące razy? Ile razy nawet widziało się na paczkach "ostrożnie szkło" i to wszystko nie jest monitorowane?

oznacz moderatorów

Monika__L
#16 Inspirator#

ale jeśli coś jest wyłączone  z przewozu z firmy A, to w B, C i D też będzie.....

oznacz moderatorów

drekenzes
#17 Koryfeusz#

@Monika__L I wtedy wpadasz na P jak Pocztex i okazuje się, że tutaj lista wyłączeń jest króciutka, w sumie tylko tego czego prawo zakazuje np zwłok lfa, narkotyków, broni, substancji wybuchowych, żrązych, radioaktywnych itp.

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Śmiało możesz wysyłać dopóki to nic nielegalnego wobec prawa. Pakuj tylko według reguł pancernej wysyłki, bo potrafią przerzucać między autami, a reklamacji nie uznają. 

oznacz moderatorów