Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Allegro - skoro blokujecie możliwość powiązania z produktem książek starszych niż 1989 r., to może udostępnicie możliwość zmiany kategorii wystawionych już książek na "antykwariat" ????
Serio, mamy teraz każdą pojedynczą sztukę wystawiać ponownie i uzupełniać od nowa większość parametrów ?
@antykwariatunopl, możesz zgłosić się do nas z prośbą o przeniesienie ofert. Potrzebujemy tylko listy z numerami. 🙂 W innym przypadku faktycznie musiałbyś zakończyć oferty i wystawić je ponownie w nowej kategorii.
@mr_oma Proszę w takim razie o opisanie w jaki sposób mamy zrobić tą listę w szybki sposób, np. wyeksportować te dane do jakiegoś pliku tekstowego.
@antykwariatunopl - mówiąc, że potrzebujemy listy, chodziło mi o wskazanie numerów ofert (wraz z kategoriami, do których chciałbyś je przenieść), które masz w zakładce "Moje oferty". 🙂 Twoje sugestie zostaną przekazane do odpowiedniego działu - zweryfikuje on, czy jest taka możliwość.
@antykwariatunopl Nie tylko z wystawianiem książek jest problem w taki sposób jak teraz wymaga allegro ,większość sprzedawców nie popiera pomysły z tymi kodami EAN i tą produktyzacją ,jedynie ci co sprzedają produkty gorszej jakości mogą na tym skorzystać.
Zrozumiałam o co chodzi. Tylko jak wyobrażacie sobie zrobienie takiej listy np. 2 tysięcy książek?
Nie rób niczego pochopnie. Pani ekspert od produktyzacji pisała niedawno:
Temat braku możliwości połączenia z produktem książek wydanych przed 1989 rokiem jest znany i pracujemy nad rozwiązaniem, aby sprzedawcy nie musieli uciekać się do takiego obejścia tematu.
A nuż uda im się znaleźć rozwiązanie i będziesz musiała z antykwariatu przenosić z powrotem do właściwej kategorii 🤣🤣
W antykwariacie szybciutko idzie wystawianie bo mało jest obowiązkowych parametrów
Na początku lat 90-tych wydawnictw było tyle co "szczękoblaszaków", nikt nie przejmował się ISBN, w jakiej kategorii je wystawiać? Rozumiem że teraz mogę w "Książki i komiksy" ale co w sytuacji gdy wymagane będzie 100% połączenia z produktem? Co z książkami wydawanymi, najczęściej przez autorów własnym sumptem, w których nie ma roku wydania? Zgłaszałem już to kiedyś. Jak nie ma daty wydania to jej nie ma i nie będzie, autor mógł robić dodruki przez kilka lat. Są to często książki, których nie potrafi odnaleźć nawet wszechwiedzące Google.
@Nad_Pilica, czy mogę Cię prosić o doprecyzowanie, czy Twoja sprawa dotyczy:
Sprawa dotyczy:
- książek wydanych po 1989 roku nie posiadających ISBN
- książek wydanych po 1989 roku nie posiadających daty wydania, której nie można ustalić
- jeżeli chodzi o książki starsze też chętnie przeczytam jakie jest aktualne stanowisko Allegro w tej sprawie
Na koniec uwaga: lista wydawnictw to dramat, część to pełne nazwy, część skróty, przed jednymi jest "wydawnictwo", przed innymi nie jak również dublujące się.
Czekałem i czekałem i się nie doczekałem odpowiedzi. Natomiast pojawiło się kolejne ułatwienie dla sprzedających. Po wybraniu z listy wydawnictw "inne" trzeba obowiązkowo wpisać nazwę wydawnictwa.
Też to właśnie odkryłam i przez chwilę miałam nadzieję, że jakiś błąd. Ale jednak nie 🙄
Jakoś niedawno się pojawiło, jedną książkę wystawiłem bez a w następnej już trzeba było uzupełnić.