anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

prosze o pomoc w rozwiązaniu problemu :(

AlleMakijazPL
#10 Popularyzator#

Witam mam taki problem i prosze o radę 

Kilka dni temu kontaktowała   się ze mną Pani, która chciała ode mnie kupić kilka rzeczy 

Pytania o te produkty  były można powiedzieć grzecznie nie miłe  żądała ode mnie dziwnych wyjaśnień  

typu faktury jak przechowuje produkty oraz tysiące zdjęć 

Początkowo odpisywałam jej grzecznie na emaile ale  każda następna jej  odpowiedz była irytująca i w końcu przestałam odpisywać ponieważ nie widziałam sensu dyskusji z kimś kto już na początku ma dziwne pretensje a przecież jeszcze nic nie kupiła 

po jakimś czasie otrzymuje taki mail o takiej treści 

Powiem bez ogródek.. ja kupię od pani ten krem, ale jeśli się okaże podróbką, a to wyczuję to panią zniszczę, nie tylko na Allegro. A że jestem dziennikarką i osobą publiczną tym bardziej to upublicznię, jeśli produkt, który od pani kupię okaże się fiaskiem. Zrobię zdjęcia i puszczę je do netu Możemy tak się umówić? 🙂 Mam pani adres i wszelkie dane

uznałam to za groźbę wiec zgłosiłam to do działu bezpieczeństwa 

ci zareagowali i  w Odpowiedź na zgłoszenie nr "48986187  Zostałam powiadomiona, że nasz dział bezpieczeństwa podjął odpowiednie kroki względem wskazanego użytkownika.

Tego samego dnia ktoś dokonuje u mnie zakupu tego produktu b0847630-da4e-11ef-9020-039d66ed1c60 ale z loginu innego

zapytałam się allegro w zgłoszeniu 48986187 czy ten login nie ma nic wspólnego z tym co groził 

Odpowiedz była ze niby nie 

ale zaczęłam szukać w necie  i pani , która mi groziła komunikowała się ze mną również telefonicznie i po wrzuceniu w wyszukiwarkę ten numer telefonu pojawiła się oferta z archiwum butów   i sprzedawcą jest kto ? a no ten kto ode mnie kupił owy przedmiot 

Napisałam do allegro ze zweryfikowałam również oba te loginy i mają powiązanie 

Nie wiem co robić - 

nie mam obaw co do mojego przedmiotu ale jesli ktoś ma względem mnie złe zamiary to co zmieni fakt ze produkt będzie zgodny z opisem 

Zastanawiam się czy nie zwrócić środków i napisać jemu ze znam ten login 
jednak nie wiem czy to dobre rozwiązanie 
przyznam się ze jestem w bardzo trudnej decyzji 
i prosze starsze społeczeństwo allegro o pomoc co wy byście zrobili będąc na moim miejscu 

😞

oznacz moderatorów
21 ODPOWIEDZI 21

AlleMakijazPL
#10 Popularyzator#

Tak,  to tez jest jeden z wielu  możliwych scenariuszy.  

Zawsze staram się być rozsądną w rozwiazywaniu problemów  i zawsze biorę pod uwagę za i przeciw.

Tu jest wiele przeciw  niestety 😞

a zamówienia nie muszę wysyłać, skoro mam podstawy uzasadnione  co do działań  

oczywiście jesli zdecyduje się nie wysłać przedmiotu , to nie zostawię tematu bez wyjaśnienia temu kupującemu.

Napisze owemu panu co ustaliłam .

jesli wystawi mi negatyw, wówczas mam większe szanse na obronę np. w sądzie 

Natomiast jesli wyślę przedmiot , a państwo zakupili po to aby mi zaszkodzić robiąc np. jakieś wpisy internetowe to jak udowodnię ze produktu wysłany był właściwy i wtedy moja obrona z hejtem spadnie do 0 

może być tez tak ,że  może nawet mi odesłać swoją  jakąś podróbkę  i  będę zmuszona do zwrotu sporej kasy za nie swój przedmiot 

sytuacji można mnożyć po co mi to potrzebne ?dla zarobku kilku stówek ?

Tu niestety jest wiele możliwych scenariuszy  

Pamiętajmy, ze nigdy nie wiemy kto jest po drugiej stronie. 

Zawsze to może być jakiś psychopata, który zaprzestał brać leki I szuka atrakcji 

Może tez byc ktoś kto zazdrości komuś albo ktoś komu przeszkadzam 

Każdy sprzedawca na allegro jest narażony na takie działania 

niestety 

oznacz moderatorów

SpeedyGonzalezz
#16 Inspirator#

@AlleMakijazPL "Każdy sprzedawca na allegro jest narażony na takie działania" - tak właśnie jest, ale dla Allegro i tzw. opinii publicznej to sprzedawcy są tymi złymi

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów