Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, zgłaszałam tą sprawę przez formularz ale zero reakcji i odpowiedzi. Wystawiłam ofertę o numerze 12030157700 zdjęcia są robione u mnie na terenie zakładu. Klient [edycja] wystawił ofertę o numerze 17936476322 gdzie ewidentnie widać, że użył moich zdjęć! JEST TO PRZYWŁASZCZENIE I OSZUSTWO. Ciekawe czy w ogóle ma ten sam produkt w takim samym stanie jaki teoretycznie oferuje. Nie mogę wstawić zdjęć z logo firmy bądź znakiem wodnym bo allegro usuwa od razu takie oferty.. proszę o interwencję w tej sprawie ponieważ to nie jest pierwszy raz gdy ktoś podbiera moje zdjęcia i wstawia je w swoich aukcjach.
@MAGAZYN69 Cześć! Już weryfikuję tę sprawę. Wrócę z odpowiedzią jak tylko otrzymam informację.
@MAGAZYN69 Wracam do Ciebie z odpowiedzią.
nie podpinałam niczego pod katalog, to moją ofertę podłączono do kogoś innego oraz m.in. tej osoby, która ukradła mi zdjęcia. Produkty, które wystawiam są używane i widać na nich ślady użytkowania. Niemożliwym jest aby ktoś miał tą samą część/produkt w identycznym stanie. Jeśli ktoś przywłaszczył sobie moje zdjęcia jest to niezgodne z prawem. Osoba wystawiająca przedmiot używany będzie miała go w innym stanie/ wyglądzie przez eksploatację.
Więc powtórzę moja oferta NIE JEST KATALOGIEM a podpiętą ofertą pod katalog. Więc nikt nie ma prawa zaciągać ode mnie zrobionych przeze mnie zdjęć UŻYWANYCH części wyjaśniłam powyżej dlaczego.
Nie wydaje mi się aby osoba kupująca przedmiot ze zdjęcia chciała otrzymać produkty w innym stanie niż przedstawiające go zdjęcia 🙂
Proszę o usunięcie tej oferty 17936476322
@MAGAZYN69 musi być w katalogu inaczej by oferty nie było 😉 lub ten ktoś dodał ten produkt do katalogu na pewno przy tworzeniu oferty musiałeś dodać do katalogu tak w skrócie..
Ja nie, jeśli ktoś to zrobił to bez mojej zgody. Mimo to nikt nie może używać moich zdjęć bez mojej zgody.
Regulamin się kłania. 🙂
"Więc powtórzę moja oferta NIE JEST KATALOGIEM a podpiętą ofertą pod katalog. Więc nikt nie ma prawa zaciągać ode mnie zrobionych przeze mnie zdjęć UŻYWANYCH części wyjaśniłam powyżej dlaczego."
I tu się mylisz...
@TechartGSM według allegro akceptując regulamin udzielasz im zgody na wykorzystanie wszystkiego co zamieścisz w ofertach do katalogu, moderatorka ci odpisała że nie tkną palcem tego chyba że udowodnisz że jego towar to nei twój towar a inny i oni mają źle podpięte
https://help.allegro.com/pl/sell/a/prawa-autorskie-yPWdxkDrecd
W ofercie możesz wykorzystać tylko te materiały, do których masz prawo. Jeśli ktoś wykorzystał w ofercie Twoje materiały bez Twojej zgody, zgłoś nam to.
Prawo autorskie chroni przed wykorzystaniem – bez pisemnej zgody właściciela – takich materiałów jak na przykład tekst, zdjęcia czy grafiki.
W swoich ofertach możesz wykorzystywać tylko takie materiały, do których masz prawo.
Aby wykorzystać cudze materiały, potrzebujesz pisemnej zgody właściciela praw autorskich. Nie możesz kopiować materiałów z katalogów, stron internetowych, a także ofert innych sprzedających bez ich zgody. Za naruszenie praw autorskich grożą Ci konsekwencje prawne. My natomiast możemy w takim przypadku usunąć Twoją ofertę i wysłać Ci ostrzeżenie.
WIĘĆ PROSZĘ MI TO WYJAŚNIĆ.
@MAGAZYN69 Wysyłam Ci wyczerpujący artykuł na temat katalogu produktów na Allegro.
Wysyłam również ten. Cytując:
"Zgodnie z artykułem 5.5. Regulaminu Allegro, w Katalogu produktów Allegro możemy wykorzystywać wszystkie podane przez Ciebie informacje dotyczące produktu – takie jak logotypy, opisy czy zdjęcia."
Proszę powiedzieć gdzie w regulaminie jest napisane, że można zamieszczać fałszywe treści co do wyglądu i opisu produktu
@MAGAZYN69 To co podlinkowałeś wyżej dotyczy sytuacji w której - przykładowo - ktoś na Allegro użył Twoich zdjęć z Twojej strony.
Dodając zdjęcia na Allegro wyraziłeś zgodę na ich wykorzystanie przez innych sprzedających w ramach katalogu ofert.