anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Prosze o wyjasnienie

AntMar-Retail
#7 Wielbiciel#

Ostatnie zamówienie miałem w niedziele 16.02 i w tym samym dniu trafiła do paczkomatu, w dniu 17.02 o 9 rano kurier pobrał z paczkomatu u klienta paczka była 18.02. A od dwóch dni mam odejmowane punkty za wysyłkę w terminie i szybka wysyłkę, w załączeniu screen. Będę wdzięczny za wyjaśnienie. 

Screenshot_20250219_073208_Chrome.jpg

Screenshot_20250219_073011_Chrome.jpg

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

fox_paws
#16 Inspirator#

@AntMar-Retail Na pewno chodzi o tę przesyłkę?

------------------------------------
Allegro No Box, No Kurier
oznacz moderatorów

AntMar-Retail
#7 Wielbiciel#

Poprzednia wysyłka była realizowana 13.02 zakup w godzinach wieczornych umieszczone w paczkomacie  14. Z samego rana. Czy można gdzieś sprawdzić jakiej wysyłki dotyczą odjęte punkty ?

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@AntMar-Retail tak, możesz to sprawdzić w zakładce [jakość mojej sprzedaży]. Wystarczy pobrać raport dla konkretnej miary (w tym przypadku wysyłka w terminie) i w pliku skorzystać z filtrów: 
- Order counts towards Sales Quality?  - zaznaczamy wyłącznie Yes
- Order dispatched on time? - zaznaczamy No 

W raporcie zobaczysz wtedy wyłącznie te zamówienia, które wliczają się do Twojej jakości i nie zostały nadane terminowo. 

Sprawdziłam to dla Ciebie i obecnie trzy zamówienia obniżają Twoją jakość: 

03646c50-de8e-11ef-bb41-b5bd328e806f
c1645b70-e1b3-11ef-bce0-638c16c4b786
51b301d0-d8b9-11ef-b959-dbbbc0ee3dd1

Jeżeli nadajesz przesyłki w automatach paczkowych, warto pamiętać o tym, że nadanie przesyłki liczone jest od momentu jej podjęcia przez kuriera. Jeżeli więc nadajesz paczki po godzinie granicznej odbioru, zostaną odebrane dopiero następnego dnia, a w zamówieniu powstanie opóźnienie. Godziny graniczne dla InPost sprawdzisz pod tym linkiem: https://inpost.pl/godziny-odbiorow 🙂 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

AntMar-Retail
#7 Wielbiciel#

A jak daleko wstecz sięgają rozliczenia, ponieważ jedno z powyższych zamówień było realizowane 2 lutego, jak długo jeszcze mogą być odejmowanie punkty za to, i czy jeżeli ustawie termin wysyłki 2 dni to nie wpłynie to negatywnie na sprzedaż, mam na myśli że termin dostawy się z perspektywy kupującego wydłuży 

oznacz moderatorów

fox_paws
#16 Inspirator#

28 dni, a wydłużenie czasu wysyłki oczywiście wpłynie negatywnie na sprzedaż. Jeśli jeszcze cokolwiek może bardziej negatywnie na to wpłynąć, niż pomysły Allegro

oznacz moderatorów

fox_paws
#16 Inspirator#

@AntMar-Retail No to żadna z tych paczek nie jest szybką wysyłką

oznacz moderatorów