Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam czy ktoś z Was ma pomysł i mógłby podpowiedzieć jak obniżyć prowizje od sprzedaży w kategorii Akcesoria GSM
od wprowadzenie dodtakowej opłaty za wysyłke przestaje mi się to opłacać
oto przykład
Klient kupuje na aukcji promowanej kabel za 8,99 i dodatkowo wybiera paczkomat za 8,99
Do tej pory prowizjia wynosiła 1,62 (12%+6%) teraz muszę zapłacić 3,24!!!! ( 18% od 17,98)
Doliczając koszty promowania 19 zł na 10 dni to mi wychodzi na stracie 😞
niestety ja mamm tylko takie anie produkty i chyba bede musiał zrezygnować
PROSZĘ POMÓŻCIE
Odpowiedź allegro będzie zawsze taka sama: Twórz zestawy lub konstruuj oferty tak, żeby kupujący dobierali więcej Twoich produktów dobijając do Smarta
🙂
Witam czy ktoś z Was ma pomysł i mógłby podpowiedzieć jak obniżyć prowizje od sprzedaży w kategorii Akcesoria GSM
Dużo jem i mam duży brzuch.... co zrobić żeby schudnąć... zmień nawyki żywieniowe. Oczywiste acz najtrudniejsze. 😉
Twórz zestawy lub konstruuj oferty tak, żeby kupujący dobierali więcej Twoich produktów dobijając do Smarta
Chyba że Allegro w smarcie obciąży cię kosztem wysyłki bo "system tak policzy" ;).
Na logike, płacisz 19 pln za promowanie żeby płacić 15% od kosztów wysyłki i towaru. Przy towarze za 10 pln to się nie ma prawa opłacać sprzedającemu... Allegro się opłaca ale oni chyba nie do końca widzą coś poza własnym interesem tutaj.
jeszcze można dodać logotyp na liście ofert w promocyjnej cenie 1000 zł, 🤣
Trzeba dźwigać ceny w górę bo podzielimy los bohatera artykuły "Sprzedawałem dużo na allegro i zbankrutowałem"
Logotyp to jest podstawa, jeszcze walisz taki produkt do strefy okazji i dajesz drugi klientowi gratis ;). A... i oczywiście reklamujesz... na każdej stronie 😉
Oczywiście nie zapominajmy ze w cenie jest vat a sprzedawca operuje w obszarze netto bo reszta nie jest jego. Także jak sprzedajesz towar w cenie netto 7pln to koszty sprzedaży wliczając pakowanie, obsługę jakości sprzedaży, koszty księgowe, to wszystko razem przekracza wartość towaru. Nawet jak byś powietrze sprzedawał za 7-9 pln to byś na tym tracił 😉
Nikt nie liczy tego że czas poświęcasz na to czy tamto.. Zatrudnij ludków, zapłać im pensje i patrz jak pląsają bezsensu wokół pomysłów allegro. Ciągłe zmiany w rest, w kategoriach, produkty obowiązkowe, metody wysyłki w smarcie, prowizje i zamotany sposób ich doliczania i to żeby daleko nie szukać za ostatnie dwa miesiące... wtedy się okaże że koszt sprzedaży tutaj jest wiele wiele większy niż prowizja jaką płacisz. I to się poprostu nie kalkuluje.
Dlatego jak kolega pyta co zrobić żeby się opłacało sprzedawać kabelek za 8.99 to są dwie drogi. Albo niech poszerzy ofertę o diamenty i dodaje kabelek do diamentów albo niech szuka miejsca gdzie prowizja go nie zje.
no fajnie ale jak kupujący nie ma smarta to i zestaw mi nie pomoze bo i tak pobiora opłatę 😞
wiem że rozłoży się na wiecej rzeczy ale zestaw - to też musze obniżyć cenę 😞
Tak czy inaczej trzeba podnieść ceny o koszt prowizji za przesyłkę do KAŻDEGO produktu poniżej 50zł. Niestety bez tego można dopłacić do interesu nie mówiąc już o kosztach stałych typu pracownik czy leasing.
Zawsze się zastanawiałem jak wy **piiip**i tzw. przewalacze towaru na tym wychodzicie. Marża na poziomie 18%, allegro zabiera 10-15% w zależności od kategorii i jeszcze nie widzę bankrutów.
A nie... kilku już mogę wymienić 🙂 ale nie tutaj. Zresztą zawsze się znajdzie debil, który myśli, że zawojuje rynek niskimi cenami a potem płacze.