anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Przeciągająca się miesiącami nieudane "weryfikowanie danych Twojego rachunku bankowego"

Liviosklep
#1 Nowicjusz

Witam,

Od niemal pół roku próbuje przeprowadzić proces "zweryfikowania mojego konta bankowego".

Allegro zablokowało mi sprzedaż, już po wielu wykonanych sprzedażach i zablokowało kwotę kilku tysięcy zł. ze sprzedaży moich artykułów na swoich kontach. System twierdzi, że nie może przeprowadzić ani wypłaty zablokowanych środków ani wznowić sprzedaży ponieważ, cytując z (wielu) maili:  "Dane Twojej firmy nie zgadzają się z danymi rachunku bankowego.".

Konto firmowe BNP Paribas zdaje się nie pokazywać pełnego opisu tekstowego jaki jest prezentowany Państwu w procesie wysyłki podczas przypięty do konta. Konto jest zarejestrowane na moja działalność JDG. Wielokrotnie sprawdzałam i poprawiałam opis weryfikując czy wam nie przeszkadza jakaś dodatkowa kropka albo dodatkowa spacja. 

Allegro od miesięcy blokuje nie będące ich własnością środki. Uzyskane od Allegro na zgłoszenia serwisowe odpowiedzi są zdawkowe i nie wyjaśniają dokładnie dlaczego odmawiają Państwo odblokowania konta. To jest Państwa wewnętrzny proces. Proszę o uporządkowanie go i sprawdzenie konta ręcznie jeśli automat odrzuca autoryzacje z jakiegoś błahego powodu. Proszę o uzasadnienie ze szczegółami dlaczego odmawiają państwo autoryzacji, odblokowania konta i przede wszystkim odblokowania zamrożonych na koncie środków.  

oznacz moderatorów
1 ODPOWIEDŹ 1

la_nika
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@Liviosklep przykro mi, ale na forum nie jestem w stanie rozwiązać tego problemu. 
Powinieneś napisać do nas w tej sprawie e-mailowo (rozumiem, że pisałeś, ale ja widzę tylko informacje dotyczące DAC7 z listopada), nie mam możliwości sprawdzenia, co obcenie powoduje problem z Twoimi wypłatami, dlatego musze poprosić Cię o mailowy kontakt z Doradcami, którzy będą mogli skonsultować tę sprawę z operatorem płatności. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów