Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupujący chce przekierować paczkę do innego miasta. Na infolini DPD poinformowano go, ze może to zrobić tylko płatnik, więc zadzwonił do nas. Przesyłka wysłana Allegro Kurier DPD. Jak mogę przekierować taka paczkę.
Skontaktuj się z DPD ale to nie jest darmowe.
@duchashopp, kupujący może to zrobić sam - natomiast jeśli otrzymał już taką informację, najlepiej aby skontaktował się bezpośrednio z nami. Pomożemy w tej sprawie i skontaktujemy się z przewoźnikiem.
Pamiętaj jednak, że w ramach przekierowania przesyłki DPD sprzedającemu naliczona jest dodatkowa opłata.
@mr_oma Maja wiesz że to kolejna dziura / skandal po Waszej stronie? Bo Sprzedający docelowo NIE WIE jaki będzie jego zysk ( jeżeli będzie ) z transakcji? A wiesz że zdarzyło się że Kupujacy DWA RAZY przekierował przesyłkę bo kogoś tam nie było i Sprzedajacy dostał koszt przekierowania x 2? Ja wiem, wiem że wy gwarantujecie sprzedającym tylko straty a zyski nie są gwarantowane ale to chyba jednak przegięcie...
@pinsplash ale jest to w regulaminie i cenniku, i co ciekawe DPD ma to w regulaminie ogólnym więc nie jest to zrobione specjalnie na potrzeby allegro, chodź jako duży gracz mogli negocjować wykreślenie tego zapisu z umowy 🙂
@duchashopp Wiesz, ze to TY za to zapłacisz?
Klient złożył nowe zamówienie na prawidłowy adres, tamtej paczki ma po prostu nie odbierać.. Trochę nieprzemyślane jest to, że sprzedający ma ponosić dodatkowe koszty za błędy/widzimisie klienta
@duchashopp a odstąpił od umowy ??? czy był to smart ???
Smart
@duchashopp pamiętaj że masz prawo odliczyć za koszt odesłania paczki przy zwrocie ( chyba 12,99 zł ) Więc nic nie stracisz 😄 Darmowy zwrot w smart jest w momencie odebrania i nadania po wygenerowaniu etykiety a tak klient jest w plecy, uprzedź go czy czytał regulamin smarta ?
Klient złożył nowe zamówienie na prawidłowy adres, tamtej paczki ma po prostu nie odbierać.
Powrót nieodebranej przesyłki kosztuje w Allegro DPD tyle samo co przekierowanie.
W tym wariancie po stronie kosztów dochodzi dodatkowa (druga), bezzwrotna opłata dla Allegro za przesyłkę SMART!
@duchashopp a jak pod tym nieprawidłowym adresem ktoś odbierze paczkę 🤔
Nie mam na to wpływu.. Raczej jest to w kwestii kupującego, aby dopilnować tego tematu. Paczka opłacona, wiec wtedy kiedy dotrze do nas z powrotem realizujemy zwrot.