Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Na stronie EN pojawił się komunikat odnośnie Przesyłek firmowych poleconych. Wrzucam, jeśli ktoś jeszcze nie widział.
Inne pytania dotyczące EN (bez odpowiedzi oczywiście) w wątku: "Nowy sposób rozliczenia z pocztą - straszny bubel. Allegro milczy i cenzuruje". Może wreszcie doczekamy się jakichkolwiek odpowiedzi, w jaki sposób to wszystko ma funkcjonować.
Komunikat:
"Po wydaniu nowej wersji Elektronicznego Nadawcy mogą mieć Państwo problem przy imporcie transakcji z Allegro z pliku XML MS Allegro za pomocą „Importuj plik XML z Menedżera Sprzedaży” co objawia się zapisem przesyłki "Przesyłka firmowa polecona" jako błędna z komunikatem „Priorytet wymaga dodatkowych zapisów umowy z Pocztą Polską S.A. (EN:81019)”. Do czasu rozwiązania problemu można przesyłkę poprawnie zapisać, poprzez wybranie błędnej przesyłki i wybierając na dole przycisk „Zapisz zmiany”. Obecnie pracujemy nad rozwiązaniem tego błędu"
U nas podobnie:
Przesyłka nieobsługiwana. Wymagana jest zmiana typu przesyłki. (EN:12203)
Produkt ('Przesyłka firmowa polecona (845)') nie znajduje się na umowie zawartej z Poczta Polską S.A. (EN:33203)
Dla tej karty produkt ("845") nie może być nadany jako Przesyłka firmowa (EN:32601)
Priorytet wymaga dodatkowych zapisów umowy z Pocztą Polską S.A. (EN:81019)
Opcje Miejscowa/Zamiejscowa oraz Miasto/Wieś nie są dostępne dla przesyłki. (EN:81044)
u mnie jest taki komunikat:
Przesyłka nieobsługiwana. Wymagana jest zmiana typu przesyłki. (EN:12203)
Produkt ('Przesyłka firmowa polecona (845)') nie znajduje się na umowie zawartej z Poczta Polską S.A. (EN:33203)
Dla tej karty produkt ("845") nie może być nadany jako Przesyłka firmowa (EN:32601)
Opcje Miejscowa/Zamiejscowa oraz Miasto/Wieś nie są dostępne dla przesyłki. (EN:81044)
nie idzie nić zmienić, przycisk zapisz zmiany jest nieaktywny.
O to, to. Zapisz zmiany nie działa. To na koncie zwykłym. Na dawnym koncie do Allegro, trzeba dopisać wagę przesyłki i da się zapisać
Faktycznie, też to sprawdziłam i mam to samo co Wy... Nie działa.
zgadza sie, na koncie allegro można wygenerować etykietę allegro polecony, tylko, że ja rano zaimportowałem sporo paczek na zwykłe konto i tam utknęły.
Druga sprawa, jak importuję na konto allegro, to idą mi również paczki zwykłe (pobrania, pocztex) które normalnie nadawałem na zwykła umowę. Pytanie teraz ile za nie zapłacę, bo jeśli według aneksu to nie jest to dla mnie korzystne, bo moja umowa ma niższe ceny niż ten aneks. i Dlaczego idzie mi import na konto allegro, skoro to nie są przesyłki allegro.
Trochę taka patowa sytuacja, bo jak włączy się import to działa na wszystkie wysyłki, zarówno allegro, jak i nie allegro. Z info od poczty wnioskuję, że opłaty będą liczone według stawek z umowy, do której dedykowane jest konkretne konto EN.
chciałbym dopytać o to, czy przesyłki allegro pocztex kurier są zryczałtowane pod względem gabarytu, jak to było wcześniej ?
Czy ktoś z serwisu będzie w stanie odpowiedzieć na nasze pytania dotyczące nowej formuły współpracy z pocztą ?