Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam od grudnia walczymy na obu kontach ze strasznie wydłużonym terminem dostawy. Na obu kontach srednio mamy 90% paczek wysyłanych w deklarowanym ustawionym na aukcji terminie 2 dni. Srednio 96% numery listów przewozowych dodawanych w odpowiednim terminie. Dlaczego wiec allegro uwaza ze nasze paczki dojda w 5 dni i czy mozna cos z tym zrobic???
A jakich przewoźników masz włączonych?
inpost, orlen,dpd,dhl
i co maja przewoźnicy. Podobno allegro oblicza srednią...to chyba ten ich algorytm obliczania uczył sie liczenia od Pana Czarnka....
Podejrzewam, że jak włączysz "jedyną słuszną" opcję dostawy to nagle ten czas na aukcjach się zmieni.
U nas tak było przed świętami.
Oczywiście mowa o dostawach One
@PPHU-Eldor Cześć. 🙂 Jaki według Ciebie czas dostawy powinien być widoczny w Twoich ofertach?
Na czas dostawy składa się czas wysyłki + czas przewozu. Sprawdziłam Twoją przykładową ofertę (numer 12724834427) i czas dostawy w niej to poniedziałek 13.02. Dwa dni robocze na wysłanie paczki (czyli wysyłasz ją 10.02. w piątek), następnie czas na przewóz paczki (1 dzień roboczy) daje nam poniedziałek 13 lutego.
no własnie nie bo paczki przewanie wyjezdzają od nas w 24 godziny , max 48 , czyli dwa dni wiec dostawa to jest max 3 dni a nie ja wchodzac w poniedziałek 6 lutego dostawe mam na 10 lutego. To jest zle wyliczane, rozumiem ze jak łacze dostawy allegro to bedzie szybsza wysyłka???
@PPHU-Eldor Przewidywany czas dostawy obliczany jest m.in. na podstawie Twojej deklaracji.
Jeśli paczki nadajesz w ciągu 24 godzin, to dlaczego zadeklarowałeś 2 dni robocze? Ważne jest, żeby deklarowany czas ustawiać zgodnie z rzeczywistą i aktualną wysyłką - nie zaniżać jej, ani nie zawyżać "na zapas".
Zadeklaruj czas wysyłki zgodnie z rzeczywistością, dla każdej oferty osobno, oraz wywiązuj się z tych deklaracji.
deklaruje dwa dni i wiekszosc tak jedzie , rozumiem przedłuzenia do 3 dni ale 5 dni to jest przegiecie i Kłamstwo. Jak załoze przewozy allegro bedzie cacy....masakra
@PPHU-Eldor ,,przeważnie ,, - 90% nadań w teminie czyli co 10-ta paczka nadana po terminie, to nie jest rekord świata ,klienci oczekują rzetelnych informacji .