anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Przy zamówieniu 4 sztuk danego produktu u jednego sprzewdawcy,muszę zapłacić cztery raz za dostaw

przemoll13
#1 Nowicjusz#

Dzień dobry
Zauważyłem że przy zamówieniu 4 sztuk danego produktu muszę zapłacić cztery raz za dostawę.
Napisałem do sprzedającego czy nie da się 4 produktów wrzucić do jednej paczki. 
Wiadomość od sprzedającego:

Witam, dzięki za wiadomość
Sprawdzimy to z naszym pokrewnym personelem
dać ci miłą odpowiedź
Z poważaniem

Wiadomość, którą wklejam powyżej, tylko utwierdziła mnie w decyzji że zakupy na allegro to już przeszłość. 
Jako kupujący czuję się pokrzywdzony regulaminem allegro dotyczącym przesyłki. Skoro kupuje cztery produkty które można wsadzić do większej paczki i zapłacić za jedną przesyłkę ale nie, allegro zmusza kupującego do zapłaty  4 razy za jedną przesyłkę. Ja na takie coś się nie godzę, zamówiłem te same produkty z innego portalu , który sprzedaje podobny asortyment.
Sprzedający ma swoje prawa, a kupujący nie ma żadnych praw. Mam płacić cztery razy za przesyłkę pomimo że opłacam Smarta i teraz bardzo się zastanawiam czy jest sens to przedłużać, skoro płącę roczną opłatę za darmowe wysyłki, a allegro i tak kasuję mnie za poczwórną wysyłkę 4 produktów od tego samego sprzedającego. Dla mnie to skandal, naciąganie klienta na nie potrzebne koszty. 
Wiadomości ledwo przetłumaczone przez jakiegoś chińskiego sprzedawcy całkowicie rujnują komunikacje na portalu allegro pomiędzy kupującym a sprzedającym. 
Nie ma już różnicy pomiędzy zakupami na chińskich platformach i na allegro ponieważ allegro to już chińska platforma, która daje chińczykowi dodatkowe prawa na wyłudzanie pieniędzy za przesyłkę od kupującego.

Brawo allegro, róbcie tak dalej a koniec będzie szybki.  

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

pinsplash
#21 Demiurg#

@przemoll13 Po pierwsze: "kupujący nie ma żadnych praw" (?????) masz wybór, nie chcesz = nie kupuj. Po drugie, naprawdę chcesz kupić z Chin?? poszukaj opinii na tym forum. Po trzecie widać że nie ogarnia cenników - tym bardziej uważaj.... czy u nas zawsze będzie królował wybór "CCC" ??😐

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

@przemoll13 A to nie jest tak że sprzedawca ma tak w swoich ustawieniach?  Ja np. w zależności od sortu towaru (gabarytów) mam ustawione 10 szt. lub 20 szt. na jedną wysyłkę. 

oznacz moderatorów