Dzień dobry, przez przypadek wystawiłem aukcje na allegro dwa razy i sprzedała się dwa razy... Pieniądze jeszcze nie dotarły. Czy po zwrocie odzyskam pieniądze z prowizji? Z tego co rozumiem prowizja jest od sprzedaży a nie od zwrotu błędnej aukcji. Czy tak to działa? Pozdrawiam
@Cypr1anS jak zwrócisz pieniądze przez allegro finanse są duże szanse na odzyskanie opłaty transakcyjnej.
Tylko napisz wyjaśnienia kupującemu, któremu zwracasz pieniądze.
kurczę sytuacja jest dziwna bo ciągle nie przyszły do mnie pieniądze, czy to możliwe ze allegro zobaczyło że są dwie takie same aukcje i zwróciło je samo sprzedawcy?
@Cypr1anS nie, taka sytuacja nie jest możliwa. Podaj proszę numery zamówień, zweryfikuję to.
Dziękuje za odpowiedź, numer oferty to 9bf61cca-4e1b-49bf-9985-846c9a81afbe . Jeżeli nie byłoby możliwe aby pieniądze zostały w systemie allegro to niestety mogę mieć problem bo nie mam jak założyć pieniędzy z prowizji aby zrobić zwrot poprzez obecny brak środków. Niestety kupujący już czeka czwarty dzień na zwrot pieniędzy...
@Cypr1anS a może działa u Ciebie ten sposób
@Cypr1anS widzę, że 24.12. złożyłeś zlecenie wypłaty środków z tej sprzedaży na swoje konto bankowe, ale tak jak napisał Client:44052296 - będzie ona realizowana przez operatora płatności dopiero po weekendzie.
Dziękuje za odpowiędź, dzisiaj pieniądze do mnie przyszły i zwróciłem je kupującemu zwrotem. Czy jest możliwe otrzymanie zwrotu prowizji? Pozdrawiam
Cześć, @Cypr1anS. Tak, gdy zwrot wpłaty dotrze do kupującego otrzymasz zwrot prowizji za transakcje na Allegro Lokalnie.
@Cypr1anS co rozumiesz przez "...ciągle nie przyszły do mnie pieniądze" nie masz 8ch na allegro finanse?
Bo są święta i jak zrobiłeś wypłate z AF będą pewnie dopiero zaksięguje się na koncie poniedziałek/wtorek.
@Cypr1anS Spróbuj z którymś z kupujących dojść do porozumienia tłumacząc mu swój błąd aby anulował zamówienie . Po anulowaniu będziesz mieć podstawę do złożenia wniosku o zwrot prowizji.
dzięki za odpowiedź