Wprowadziliśmy kilka zmian w zakładce Mój asortyment
Dodaliśmy nowe komunikaty
Jeśli zakończymy ofertę, ponieważ była błędnie połączona z produktem – możecie sprawdzić szczegóły tego błędu. Aby to zrobić, kliknijcie [popraw błędy] przy wybranej ofercie. Zobaczycie wtedy na przykład informację o niepoprawnej kategorii dla danej oferty lub błędnym parametrze.
Możecie wyszukać kilka ofert jednocześnie
Teraz po numerach ofert oraz po EAN-ach możecie wyszukać kilka ofert naraz. Aby to zrobić, wpiszcie te numery w okno wyszukiwarki i rozdzielcie je za pomocą spacji, przecinka, średnika lub kreski pionowej (|).
W okno wyszukiwarki możecie wpisać maksymalnie 3 tysiące znaków.
Zmieniliśmy widok zakładki
Zakładkę Mój asortyment wyświetlamy teraz domyślnie na całej szerokości ekranu – bez szarych marginesów po prawej i lewej stronie. Dzięki tej zmianie treści zawarte w sekcjach są bardziej czytelne i przejrzyste.
Jeśli chcecie, w każdej chwili możecie przywrócić poprzedni widok zakładki. Wystarczy, kliknąć opcję wczytaj domyślny widok (ikona ze strzałkami), którą znajdziecie w prawym górnym rogu – nad tabelą z ofertami.
❓ Czy możecie podzielić się opinią, co sądzicie o nowym widoku zakładki Mój asortyment?
Czy korzystacie z domyślnego widoku na całej szerokości ekranu?
Czy są inne zakładki, w których taka zmiana i poszerzenie ekranu, będzie dla Was przydatne?
Subiektywna ocena zmian:
1. Informacja czemu została zakończona - to spoko podejście
2. Wyszukanie kilku ofert jednocześnie ale po nr aukcji to dziwne rozwiązanie, które podejrzewam że mało kto będzie stosował, bo kto jest w stanie zapamiętać nr aukcji aby je wyszukać - bardziej fajnym i prostszym mogłoby być wyszukanie kilku ofert ale po różnych nazwach (słowach)
3. Widok zakładki wydaje się spoko - ale tutaj trzeba trochę popracować na tym widoku by konkretnie stwierdzić czy zmiany są na dobre
@la_nika nie zapomnijcie pochwalić się nowym cennikiem dostaw w ramach smart 🙄
@mdrogeria właśnie przyszedł mail, dobijania InPostu ciąg dalszy :)))
@Health___Beauty ciekawi mnie bardzo co by się stało jakby tak w jeden dzień wszyscy sprzedawcy wycofali z all.. Inpost , chyba paraliż na parę tygodni
@mdrogeria sugerujesz ze Allegro delivery by nie dźwignęło? :)))
@Health___Beauty skoro po zwykłym weekendzie trzykrotnie wzrasta na Gadane ilość wątków w temacie poślizgów ...
@mdrogeria nie zauważyliśmy takiej zależności, a gdyby po weekendzie trzykrotnie wzrastała liczba zgłoszeń na jakiś temat, na pewno zwróciłoby to naszą uwagę.
@la_nika a ja lubię się gapić i zauważyłem
@mdrogeria może trochę za długo się gapiłeś, jeśli zauważyłeś coś, co nie występuje 😉
@Firma-Polmer bardzo dziękuję za podzielenie się opinią!
Czy możesz dać znać, czy poszerzony widok przydałby się także w innych zakładkach, gdy już na nim popracujesz? 🙂
W kolumnie Cechy pod napisem wyróżnienie brakuje daty zleconego zakończenia wyróżnienia. Masa zbędnej roboty z tym jest. Bo jak nie widzę że jest zlecone wyłączenie to po pięć razy wchodzę w to samo, wyłączam, ale nadal nie widzę efektów. Musi być podana data do kiedy wyróżnienie będzie działać. Jeśli nie zlecono wyłączenia, to musi być jakiś znak zaplanowanej kontynuacji. Strzałka jakaś czy coś. Ewentualnie data na zielono - będzie kontynuacja automatyczna, data na czerwono będzie zakończenie wyróżnienia. Data z symbolem Play - będzie kontynuacja. Data z symbolem Stop będzie wyłączenie wyróżnienia.
@Pengano dziękuję, przekazałam Twoją sugestię do zespołu, który zajmuje się tą zakładką.
Czy to znaczy że wyjątkowo w tym roku błędy logiczne i projektowe będą naprawiane? Jak dotąd Allegro naprawiało tylko błędy techniczne, a wszelkie inne zgłoszenia błędów trafiały do kosza na śmiecie, zwanego niekiedy "odpowiednim działem". Na sto zgłoszonych błędów może z jeden został naprawiony, ale to mogło być przypadkowe działanie, a nie odpowiedź na zgłoszenie.
@Pengano nie jest to prawda, ale tak jak napisała Monika, wszystkie uwagi, które nam tu opisałeś, przekazaliśmy do zespołu odpowiedzialnego za to narzędzie.
To że przekazano do zespołu jest prawdą, ale to że zespół ten zechce cokolwiek poprawić to mi się nigdy nie zdarzyło. Dlatego dziwią mnie te pytania co sądzimy? Po co chcecie to wiedzieć, skoro zawsze robicie źle po swojemu, a nie tak jak potrzebują sprzedawcy?
Brakuje przede wszystkim obsługi 10 rozmiarów w jednym wierszu. Mam wiele produktów gdzie jest wszytko identyczne, tylko jest rozmiarówka. W Allegro mam z tym 10 razy więcej pracy niż w innych serwisach sprzedażowych, więc w Allegro nie chce mi się wystawiać tego wszystkiego. Jakakolwiek zmiana wymaga 10 razy więcej syzyfowej pracy niż potrzeba.
W dodatku formularze edycji są absurdalnie rozwleczone i zabałaganione. To nie Pudelek tylko narzędzie do pracy. Powinno być zwarte, kompaktowe, z użyciem kolorów. Cała edycja powinna mieścić się na ekranie HD bez przewijania, a na drugim ekranie opis i zdjęcia. Jeśli po zatwierdzeniu czegoś brakuje, to kursor powinien tam trafiać automatycznie. Nie ma tu optymalizacji i uporządkowania. Obecnie to fatalny projekt od strony ergonomii i logiki.