Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Badałem ostatnio schemat działania reguły cenowej i nie do końca to działa, lub działa tak żeby Allegro jak najwięcej na tym wycisnęło.
Dajmy przykład
Sprzedaję coś za 15zł ustawiam regułę cenową na 13zł minimum i 20zł maksimum.
Najniższa oferta poza moją to 13zł
Algorytm Allegro ustawia 13zł
Oferta za 13zł się kończy, zostaje sama moja. Algorytm nie zmienia ceny z 13zł. Mimo, ze powinien zmienić na 20zł.
Jaki sens ma podawanie ceny maksymalnej, skoro Allegro tego nie stosuje?
Witam
Potwierdzam fakt, że reguła najniższa cena tylko obniża cenę w dół, ale już nie podwyższa jak nie ma konkurencji lub cena konkurencji jest wyższa. To jest absurd. Z tego powodu będę musiał wyłączyć tą regułę. Mam nadzieję że allegro jak najszybciej poprawi swój algorytm.
@sneakersdeluxe Tu nie "oszukują" tylko manipulują i to mocno.
Allegro czekamy za informajcą świadomie wprowadzacie nas w błąd!
@Pulse podaj proszę przykładowe numery ofert, w których wystąpiła taka sytuacja, a zweryfikuję temat.
znajomy właśnie podesłał mi taki przypadek
aukcja: 17146277489
cena ustawiona przez Allegro: 143,99
druga najniższa potem: 153,90
widełki cenowe: 143-160zł
czemu automat nie przestawił ceny naa 153.90zł
wygląda na to że on NAS OSZUKUJE i ROBI DOBRZE TYLKO ALLEGRO, czy taki jest zamysł tego automatu?
@RaBarbar_ka proszę o wyjaśnienie w temacie
@Pulse daj proszę znać, którą regułę znajomy ma ustawioną?
Najniższa cena na Allegro czy Najniższa cena na rynku?
najniższa na allegro
@bikefast-pl ok, dziękuję! Konsultuję to i wrócę z odpowiedzią, gdy ją otrzymam.
@bikefast-pl wracam z informacjami w sprawie Twojej oferty. DW @Pulse.
Cena minimalna aktualizuje się w ofertach tylko jeśli z produktem połączona jest inna, konkurencyjna oferta, która także ma ustawioną regułę cenową.
W Twoim przypadku do 11 lutego była taka konkurencyjna oferta, jednak po tej dacie została ona zakończona, a Twoja oferta została z tą samą ceną, która została ustalona w ramach tej konkurencyjności.
Będziemy pracować nad mechanizmem, który będzie działał w takich sytuacjach, ale na razie cena pozostaje taka sama jak w momencie zakończenia konkurencyjnych ofert.
@la_nika na kiedy można liczyć na naprawienie tego algorytmu? Zadziwiające że działa w jedną stronę, na niekorzyść Sprzedawców. Pytanie czy to działanie celowe czy nie? Tylko szybka naprawa działania tego może uciąć spekulacje w temacie.
Proszę zatem o odpowiedź na kiedy można liczyć że mechanizm Allegro przestanie szkodować Sprzedawców?
@Pulse dopytam o to, czy mamy już konkretny termin wprowadzenia i wrócę do Ciebie z informacją 🙂
poświęciliśmy 3 tyg na wprowadzenie algorytmu cen i jak zauważyliśmy - nie tylko my - działa on niekorzystnie dla sprzedających i minimalizuje zyski. proszę o odpowiedź czy jest szansa by zaczął działać poprawnie w obeecnej formule czy też trzeba będzie wszystko ponownie wprowadzać! obecnie nie ma on najmniejszego sensu.
@Xtremes, otrzymałam odpowiedź, że wprowadzenie zmian w tym obszarze jest zaplanowane na ten rok, jednak nie jestem w stanie podać dokładnej daty.
Na pewno poinformujemy Was, gdy mechanizm zostanie wprowadzony.
@Syrena_zT @julienail @la_nika mamy luty.
Nie działa podstawowa funcjonalność, a raczej działa lub szkoduje Sprzedawców. Allegro ta sytuacja odpowiada. Pytanie czy to przypadek? Szczerze wątpię.
Sprawa naprawy tego to kilka linijek kodu. MAMY LUTY a wy mówicie że naprawa jest zaplanowana w tym roku?
Czy to jest POWAŻNE, ALLEGRO Co się dzieję? Czemu tak lekceważycie Sprzedaców i ich problemy?
@Pulse rozumiemy potrzebę wprowadzenia zmian w tym temacie, zmiany jednak wymagają czasu. Nie jest to proces, który obejmuje wyłącznie "kilka linijek kodu". Sprawa jest zaadresowana, mam więc nadzieję, że w niedługim czasie wrócimy do was z pozytywną wiadomością.
Witam ponownie,
Natknąłem się na poniższe oferty,
15709654423 aktualna cena 268 zł moja najniższa cena 268 max 299 konkurencja 284.99
15941333821 aktualna 258 min 258 max 299 konkurencja 284.99
16518431233 aktualna cena 268 zł moja najniższa cena 268 max 299 konkurencja 277