anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Reklamacja odrzucona - co dalej

KOMIKOMP
#8 Zapaleniec

Odrzuciłem reklamację mieszcząc się w terminie.

Chatbot Allina20:02
Reklamacja odrzucona Powód: Inny powód Uzasadnienie: Nie stwierdzono wady sterownika - działa

Chatbot Allina – 2.03.2026, 20:02:13

KOMIKOMP, zaprosiliśmy kupującego do złożenia wniosku w ramach Allegro Ochrony Kupujących. Poinformujemy Cię o jego statusie w kolejnych wiadomościach.

Co teraz ? Kupujący ma złożyć wniosek w ramach Allegro Ochrony Kupujących. ?? 
Nie rozumiem... 

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@KOMIKOMP to automatyczna wiadomość po odrzuceniu reklamacji 

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

allegro wie lepiej niż ty,

oczywiście w regulaminie serwisu nie ma słowa o tym teście uczciwości względem

dla swojego płatnika

oznacz moderatorów

KOMIKOMP
#8 Zapaleniec

A tak z ciekawości - jakie mam szanse wygrać z kupującym. Zwyczajnie chce mnie zrobić w balona. 

Kupił sterownik za niecałe 600, jeździł 8 miesięcy a teraz chce odzyskać pieniądze. ( cena tych sterowników spadła w tym czasie do około 200 zł, kupił już drugi.... ) 

oznacz moderatorów

ELMIXAGD_pl
#13 Ambasador

Jak dostałeś sterownik do reklamacji - bo tak z tego wynika - i nie stwierdziłeś wady - to napisz to w odpowiedzi na wniosek kupującego z AOK. 

oznacz moderatorów

ELMIXAGD_pl
#13 Ambasador

To odpowiedź automatyczna. 

Ważne - w reklamacji napisz wyraźnie, że rozpatrujesz ją negatywnie. 

Allegro ma złe wzorce automatycznych odpowiedzi - jak kupujący złożył do reklamacji wszystko co potrzeba, to nie możesz jej odrzucić, tylko musisz ją przyjąć. 

A rozpatrzyć możesz pozytywnie, lub negatywnie.

Dlatego też ja (po wyklikaniu tych bzdurnych formułek wysyłanych przez Allegro) - dodatkowo piszę, że reklamację rozpatruję pozytywnie lub negatywnie. I piszę konkretne uzasadnienie. 

I sprawa załatwiona - Kupujący pisze, że zamontował koła zębate do miksera, po jednym użyciu mu się "zmieliły" - nie nasmarował ich (nawet zdjęcia załączył), a ja wyraźnie na aukcji napisałem, że trzeba nasmarować i że jak nie będą nasmarowane, to po 1 użyciu zostaną zniszczone. I Allegro zwraca kasę kupującemu. Bo nie umiał sobie miksera naprawić i nie zastosował się do zaleceń.

oznacz moderatorów