Odrzuciłem reklamację mieszcząc się w terminie.
@KOMIKOMP to automatyczna wiadomość po odrzuceniu reklamacji
allegro wie lepiej niż ty,
oczywiście w regulaminie serwisu nie ma słowa o tym teście uczciwości względem
dla swojego płatnika
A tak z ciekawości - jakie mam szanse wygrać z kupującym. Zwyczajnie chce mnie zrobić w balona.
Kupił sterownik za niecałe 600, jeździł 8 miesięcy a teraz chce odzyskać pieniądze. ( cena tych sterowników spadła w tym czasie do około 200 zł, kupił już drugi.... )
Jak dostałeś sterownik do reklamacji - bo tak z tego wynika - i nie stwierdziłeś wady - to napisz to w odpowiedzi na wniosek kupującego z AOK.
To odpowiedź automatyczna.
Ważne - w reklamacji napisz wyraźnie, że rozpatrujesz ją negatywnie.
Allegro ma złe wzorce automatycznych odpowiedzi - jak kupujący złożył do reklamacji wszystko co potrzeba, to nie możesz jej odrzucić, tylko musisz ją przyjąć.
A rozpatrzyć możesz pozytywnie, lub negatywnie.
Dlatego też ja (po wyklikaniu tych bzdurnych formułek wysyłanych przez Allegro) - dodatkowo piszę, że reklamację rozpatruję pozytywnie lub negatywnie. I piszę konkretne uzasadnienie.
I sprawa załatwiona - Kupujący pisze, że zamontował koła zębate do miksera, po jednym użyciu mu się "zmieliły" - nie nasmarował ich (nawet zdjęcia załączył), a ja wyraźnie na aukcji napisałem, że trzeba nasmarować i że jak nie będą nasmarowane, to po 1 użyciu zostaną zniszczone. I Allegro zwraca kasę kupującemu. Bo nie umiał sobie miksera naprawić i nie zastosował się do zaleceń.