anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Reklamacje . Po pół roku klient zgłasza reklamacje - sprzęt się zużył.

lukasz288306
#8 Zapaleniec#

Witam klient zgłasza reklamacje że po pół roku użytkowania sprzęt się zużył. Nie działa poprawnie. Nie spełnił jego oczekiwań. Co wy na to

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

Monika__L
#17 Koryfeusz#

My?????

to Ty to rozpatrujesz

skad my mamy wiedzieć jak to ty się znasz na tym towarze

Musisz to rozpatrzyć w terminie i wydać decyzję 

oznacz moderatorów

lukasz288306
#8 Zapaleniec#

No tak . Wiem chodzi mi tylko jak rozpatruje się podobne sprawy. Klient kupil słuchawki i po pół roku pady mu się zniszczyły . Słuchawka trzeszczy i sprzęt słaby jakościowo jak za tą cenę. Ja tu nie widzę wad ukrytych

oznacz moderatorów

lukasz288306
#8 Zapaleniec#

No tak . Wiem chodzi mi tylko jak rozpatruje się podobne sprawy. Klient kupil słuchawki i po pół roku pady mu się zniszczyły . Słuchawka trzeszczy i sprzęt słaby jakościowo jak za tą cenę. Ja tu nie widzę wad ukrytych

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@lukasz288306 podstawowe pytania , od Twojej odpowiedzi zależy tok dalszego postępowania 

sprzedałeś jako przedsiębiorca czy prywatnie , jeśli to drugie od razu pytanie czy wyłączyłeś rękojmię .

oznacz moderatorów

wojtekmarchewka
#10 Popularyzator#

@lukasz288306 co to za słuchawki i jaka cena? 

Co do reklamacji, pady (w większości) są wymienne i ja bym odrzucił reklamacje. Nie wiemy, w jakich warunkach używane słuchawki, mają kontakt ze skóra i potem

Co do trzeszczenia, tu raczej musisz prosić o odesłanie i sprawdzić jaki powód jest trzeszczenia (jeżeli słuchawki przewodowe) sprawdzić stan kabla. Jeżeli z przewodem jest ok (nie ma widocznych śladów uszkodzeń). To reklamacje musisz uznać

Co do treści "słabe jakościowo, jak za te cenne". To już jest jego opinia

Jeżeli przyjmujesz do reklamacji i postanowisz naprawić trzeszczącą słuchawkę, odsyłacz mu z padami takimi jakie Ci wysłał, no chyba że sam postanowisz  kupić nowe pady i mu wymienić

oznacz moderatorów