anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Rezygnacja przez telefon a zwrot prowizji

autolampylach
#8 Zapaleniec#

To że klient może zrezygnować przez telefon to rozumie

ale jak jawnie można nie zwrócić prowizji ...

klient dzwoni i rezygnuje za zakupu przed wysłaniem towaru

nie wysyłamy towary

i kontakt z klientem się urywa ...

występuję o zwrot prowizji i  co słyszę od allegro ? 

allegro prowizję zabrało ... w momencie kiedy klient kupił

ale jeżeli chodzi o zwrot to już My musimy prosić klienta żeby łaskawie napisał Nam zwrot czy odstąpienie bo nie dostaniemy zwrotu prowizji

ja w prosty sposób można pozbyć się  pieniędzy na rzecz Allegro 

Zapis o tym, że klient może zrezygnować telefonicznie z zamówienia jest jak najbarziej poprawny i klient ma do tego oczywiście prawo.

Nie wprowadzamy tym zapisem klientów w błąd. Kupujący może poinformować o chęci odstąpienia sprzedawcę w dowolny sposób- nie ma On narzucnego obowiązku rezygnacji przez serwis.

Kwestia dostarczenia dokumantów jest ważna w momencie, gdy Państwo chcą ubiegać się o zwrot pobranej prowizji- wóczas sprawa załatwiana jest między Państwem (sprzedawcą) a serwisem. Do rozpatrzenia wniosku potrzeba nam pisemnej rezygnacji klienta i wówczas Państwo powinni ją nam dostarczyć jeśli chcą Państwo otrzymać zwrot pobranej prowizji.

Rozumiem, że kontakt z klientem w takich sytuacjach może być utrudnony datego też wysłałam właśnie do Państwa klienta powiadomienie z prośbą o pilny kontat z Państwem w tej sprawie.

taką Dostałem odpowiedź

co o ty Sądzicie ?

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

starling_shop
#14 Krzewiciel#

Jak zwrócisz klientowi pieniądze przez Allegro to zwrot prowizji będzie automatyczny.

To była paczka opłacona czy za pobraniem?

oznacz moderatorów

autolampylach
#8 Zapaleniec#

za pobraniem

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

Standardowa procedura. Allegro dba o swój interes aby ograniczyć sprzedaż poza serwisem.
Dla swojego własnego dobra zawsze dobrze jest mieć wszystko na piśmie 🙂

oznacz moderatorów

autolampylach
#8 Zapaleniec#

tak Ja się zgodzę że lepiej mieć na papierze

ale dzwoni klient i prosi żeby nie wysyłać bo to nie o to chodziło co kupił

Wiadomo nie wysyłam po co robić koszta i tyle klienta widziano

a allegro że Mamy zmusić klienta o odstąpienie przez allegro

przecież klient zrobił zgodnie z zasadami w allegro więc co jeszcze chcą od niego

na piśmie ....      nie mam czasu pisać

i jak odzyskać prowizję ?

pytanie czy to jest zgodne z prawem

przecież widać w zamówieniu allegro że paczka po nr  nie wysłana i status anulowany

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@autolampylach Najprościej będzie w takiej rozmowie poprosić klienta o wiadomość przez allegro z krótkim oświadczeniem o treści "oświadczam, że rezygnuję z zakupu xxxxxxxxxxxxxxxx bez podania przyczyny"
Tyle w zupełności wystarczy.

"pytanie czy to jest zgodne z prawem"
Allegro oferuje usługi, realizuje je i pobiera za nie opłaty. Zgodnie z prawem nie muszą w ogóle zwracać prowizji bo z ich strony usługa została zrealizowana a to, że klient zrezygnował z zakupu to nie ich wina.

oznacz moderatorów