anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Rohlig Suus a jakość sprzedaży

DlaMistrzow_pl
#12 Orędownik#

Witajcie,

Wysyłam czasem palety firmą Rohlig Suus.

Dotychczas była to firma bez rekordu wśród kurierów przy dodawaniu numeru przesyłki, więc jako OTHER w statystykach nie wczytywała się jako nadana i psuła statystyki wysyłek.

Ucieszyłem się, że Allegro zawarło pilotażową umowę, rekord ROHLIG SUUS pojawił się do wyboru, ale system nadal nie śledzi tych przesyłek...

Czy jest na to jakiś sposób? Wszystkie te przesyłki mam jako nienadane w terminie mimo dodanego nr przesyłki.

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@DlaMistrzow_pl konsultuję Twoje pytanie z zespołem. Ten przewoźnik jest już z nami zintegrowany tylko trzeba przekazywać poprawny adres e-mail Allegro. Czy możesz przesłać zrzut na adres spolecznosc@allegro.pl  i pokazać zamówienie z systemu SUUS? Jak wygląda i jakie dane tam są wprowadzone np. dla zamówienia z 12.06.2021? 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

DlaMistrzow_pl
#12 Orędownik#

Wysłane

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@DlaMistrzow_pl dziękuję! Czy mógłbyś podesłać jeszcze dane adresata, które wpisałeś, żebyśmy mogli sprawdzić czy allegro e-mail został poprawnie przekazany?

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

DlaMistrzow_pl
#12 Orędownik#

Nr listu Suus wpisany przeze mnie z palca. Podczas tworzenia wysyłki z systemie Suus nie wpisywałem emaila odbiorcy (zawsze myślałem, że to potrzebne do rozliczeń wg stawek allegro, a tu wysłane wg. umowy własnej). W całej sytuacji chodzi jedynie o integrację śledzenia, bo system Allegro po wpisaniu nr przesyłki Suus nie czyta trackingu.

oznacz moderatorów

mr_oma
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@DlaMistrzow_pl, bez wpisanego adresu mejlowego klienta, integracja nie będzie działać poprawnie.

Maja
   Moderatorka

DlaMistrzow_pl
#12 Orędownik#

Sprawdzę to przy kolejnej wysyłce.

oznacz moderatorów

DlaMistrzow_pl
#12 Orędownik#

Są jakieś problemy z integracją, nawet z DPD? Poleciały mi statsy terminowości, mam pełno wysyłek doręczonych, a wg. raportu jakości są niewysłane. Wysyłki z wysylam.allegro.pl, dane niezmieniane. Dla przykładu:

e6442de1-ce9c-11eb-b421-cbf7c2a51388 1000329816379U

82abe5b1-ce93-11eb-8410-6901c0196923 0000326980811W

720d9460-ce20-11eb-b3a5-677c973318da 0000329614945U

W raporcie, pod datą wysyłki mam wszędzie „brak”…

oznacz moderatorów

mr_oma
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@DlaMistrzow_pl, tak, był problem z DPD, ale zaległe statusy już do nas docierają. Sprawdź, proszę, raport jutro - po ponownym przeliczeniu dane powinny być prawidłowe (wraz z ocenami jakości sprzedaży).

Maja
   Moderatorka