anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sankcje nałożyliśmy zgodnie z art. 2.12. i 8.4. Regulaminu Allegro.

DBESTSHOP
#8 Zapaleniec#

Witajcie 
Czy ktoś z was miał takie sankcje na swoim koncie? 
Pierwszy raz z czymś takim się spotykamy, 
Kupujący twierdzi że nie otrzymał od nas zakupionego przedmiotu, przesłał nam zdjęcia o które prosiliśmy dzięki którym sprawdziliśmy proces pakowania przesyłki. Wyszło z nich że przedmiot został spakowany i wysłany ponieważ posiadamy kamery nad stanowiskami pracy. Napisaliśmy o tym kupującemu i udzieliliśmy odpowiedzi że poprosimy o nagranie z paczkomatu czy nie kurier przypadkiem nie miał otwartej przesyłki. Udzieliliśmy odpowiedzi 15.05 (środa) i skontaktowaliśmy się z in postem. Dzisiaj (20.05) Poniedziałek kupujący poprosił o pomoc allegro a nam bonusowo dostało się te sankcję i w dyskusji wiadomość 

........, przykro mi, że otrzymał Pan niekompletne zamówienie. .........., proszę o informację, czy otrzymali Państwo informację od przewoźnika. DBESTSHOP, w związku z brakiem odpowiedzi w dyskusji, nałożyłem ograniczenia na Państwa konto. ........, po otrzymaniu decyzji przewoźnika, proszę ponownie wezwać nas w dyskusji.

ok, da się wszystko zrozumieć ale mam 14 dni na decyzję reklamacyjną dodatkowo kupujący miał z nami kontakt więc nie wiem o co pracownikowi allegro chodziło 

Prosiłbym o informację czy też tak mieliście, przyznam się że pierwszy raz od 8 lat mam taką sytuacje i jestem delikatnie mówiąc szpikowany działaniem i odnoszę wrażenie że to jakaś dziwna próba wymuszenia na nas niezgodnego z regulaminem i prawem działania. Tym bardziej że chcemy sprawę załatwić a mogliśmy napisać ,, mamy nagrania i wynika z nich  że wysłaliśmy przedmiot" negatywna decyzja  

oznacz moderatorów
20 ODPOWIEDZI 20

#8 Zapaleniec#

Cześć,

czy możesz się ze mną skontaktować w tej sprawie?
Mam identyczną sytuację i chciałbym podjąć kroki prawne z tym związane.

[edycja]

oznacz moderatorów