anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Skopiowana aukcja z duzo wyższą ceną

gielda_kontaktsa
#7 Wielbiciel

Witam, oszustwo, że ktoś skopiował aukcję ze zdjęciami i wystawił taką samą ale w niższej cenie najczęściej jest spotykana na allegro. Ale czy ktoś jest mi wstanie wytłumaczyć na czym polega oszustwo, że ktoś wystawił po skopiowaniu ten sam produkt ale w dużo wyższej cenie? Moja cena 199zł a kogoś 1.784,68zł

oznacz moderatorów
12 ODPOWIEDZI 12

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@gielda_kontaktsa czasem nie jest to reprezentant państwa  ,w którym zamiast liter posługują się krzaczkami .

oznacz moderatorów

gielda_kontaktsa
#7 Wielbiciel

Dokładnie tak, ale jaki sens i cel ma takie oszustwo?  Wiem, że zdarzają się przypadki obniżania cen

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@gielda_kontaktsa bo oni tak mają , ładują bez zastanowienia na allegro tysiące ofert z pliku i wychodzą takie kwiatki 

oznacz moderatorów

brakestop
#16 Inspirator

moje kopiuje wiele firm. Polskie także. Jak ktoś kupi u nich, kupują u mnie. W czarnej DUŻEJ będą, gdy mój towar się skończy, a im klient awanturę zrobi.

Ostatnio poprosiłem koleżankę, żeby kupiła w takiej kopiarce ze śląska 50 szt półosi po kilkaset złotych za sztukę, którą POLSKI handlarz kopiarz xerox o nazwie Go Rabbit zajumał z moich ofert.

Uśmialiśmy się do łez z tłumaczeń, że na magazynie zabrakło.

--------------------------------------------------------------------------------------------
oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@gielda_kontaktsa ma na celu zachowanie popularności jak ci towar wyjdzie to dowalasz cenę z kosmosu by ci nikt tego nie kupił do czasu aż dostawę będziesz miał. Jak nasprzedawało ci się w ciągu ost 30 dni dużo towaru to twoja aukcja pozycjonuje się wysoko tzn jest branie jak nie masz towaru to powinno się zamknąć aukcję tyle że otwierasz nową i masz popularność zero bo skasowane są sprzedaże z ost 30 dni więc zawyżasz cenę i czekasz na dostawę i kontynuujesz na tej samej popularności towaru

oznacz moderatorów

gielda_kontaktsa
#7 Wielbiciel

Ale sprawa dotyczy sprzedawcy z Chin, który ma nowe konto i 0 sprzedaży

oznacz moderatorów

gielda_kontaktsa
#7 Wielbiciel

wiem, że można na chwilę podwyższyc cenę, aby nie stracić na pozycjonowaniu. Ale jak ktoś otwiera nowe konto, nową aukcję, kopiuję moją ale robi cenę zamiast 199zł  to 1.784,68zł

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

A daj link, z Chin?

oznacz moderatorów

gielda_kontaktsa
#7 Wielbiciel
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Może mu się pokićkało w przeliczeniach waluty!

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

Cześć, @gielda_kontaktsa. W ramach produktyzacji wszyscy sprzedawcy mogą korzystać z danych jakie mamy w Katalogu. Zgodnie z punktem 5.5 Regulaminu: "Użytkownik z chwilą wprowadzenia do Oferty (publikacja w Allegro) treści stanowiących przedmiot ochrony prawa autorskiego, w szczególności znaków, logotypów, wizerunku, opisu oraz zdjęć („Treść”), zezwala Allegro.pl na nieodpłatne, niewyłączne, nieograniczone czasowo i terytorialnie korzystanie z tych Treści".
Jeśli jesteś właścicielem praw lub posiadasz pełnomocnictwo, to powinieneś zgłosić się do nas, aby rozpocząć współpracę w ochronie praw - program.wop@allegro.pl
Możesz również zgłosić ofertę do weryfikacji - wystarczy, że klikniesz w opcję ''zgłoś naruszenie'', aby dedykowany zespół przyjrzał się ofercie.  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@MiMary jakoś dziwnie podchodzicie do praw autorskich

wg regulaminu allegro "Użytkownik zezwala Allegro.pl na nieodpłatne, niewyłączne, nieograniczone czasowo i terytorialnie korzystanie z tych Treści"."

ok zgadza się, wy możecie ich używać, ale wskaż mi gdzie wspomniany przez @gielda_kontaktsa osoba/podmiot wg regulaminu allegro otrzymał od allegro zgodę na kopiowanie tych treści

taką zgodę powinien przedstawić @gielda_kontaktsa 

oznacz moderatorów