anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Skutecznośc wysyłki - obniżanie skuteczności za WYSŁANE zamówienia?

TrafficMarketing
#10 Popularyzator#

Witam

Pobrałem sobie raport z przesyłek, których wczoraj rzekomo nie wysłaliśmy w terminie.

Pierwsze do zamówienia pana, który podał ukraiński numer i oczywiście nie odpowiada na prośby o podanie polskiego numeru telefonu, de8a7720-f10d-11ef-8e11-731f348e4b58

Te zamówienie zostały wysłany, a mimo to widnieją na liście "niewysłanych w terminie"

7bb72a90-f1de-11ef-9991-f70b2c4b036b

9068c080-f0ac-11ef-a7cc-a505807eeb58

06ee7d90-f08e-11ef-a40b-ebf6ad45a981

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13

gdvorek
Moderator
Moderator

@TrafficMarketing poprosiłem o wykluczenie zamówień z jakości.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów

TrafficMarketing
#10 Popularyzator#

Dlaczego 3 zamówienia z weekednu wysłane w poniedziałek w ogóle trafiły do tych obniżających jakość wysyłki??

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@TrafficMarketing skutecznie nadałeś ? bo to jest istotne , sprawdź w trackingu datę podjęcia paczek przez kuriera .

oznacz moderatorów

TrafficMarketing
#10 Popularyzator#

Tak, nadane osobiście na poczcie

• Oczekuje na nadanie

2025-02-24, 15:20

• W drodze

2025-02-24, 17:38

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@TrafficMarketing Wiesz ,że dla PP godziną graniczną jest 15:00 ?

oznacz moderatorów

TrafficMarketing
#10 Popularyzator#

do 16

oznacz moderatorów

mikeza
#21 Demiurg#

@mdrogeria ode mnie PP odbiera paczki tak dopiero w ok. 15:30, są skanowane na sortowni, często w ok. 17-18, a niekiedy później. Wszystkie są nadawane jako terminowe, no chyba, że ktoś ma ustawioną faktycznie godzinę nadania wcześniej, ale zakładam, że to inny powód.

mdrogeria
#21 Demiurg#

@mikeza np. nadanie w filii , albo coś nie zakukało znowu na linii all-PP . Nadaję w placówce bo mam na rzut beretem , zaliczają wszystko , nawet te nadane tuż przed zamknięciem .

oznacz moderatorów

fox_paws
#16 Inspirator#

@mikeza Co innego odbiór przez kuriera, a co innego nadanie w placówce. 

------------------------------------
Allegro No Box, No Kurier
oznacz moderatorów

mikeza
#21 Demiurg#

@fox_paws wcześniej nadawałem również w placówce. I w jednej i w drugiej sytuacji paczka jest nadana w momencie zeskanowania. Albo w placówce, albo na sortowni, nie ma tutaj specjalnej różnicy. Zdarzały się sytuacje, gdzie kurier odbierał paczki, a potem nie zostały zeskanowane na sortowni i również były jako nieterminowo nadane. samo odebranie paczki przez kuriera nie oznacza w przypadku poczty jej nadania.

gdvorek
Moderator
Moderator

@TrafficMarketing dostałem informację, że zamówienia zostały wykluczone.

Natomiast w przypadku zamówienia nr de8a7720-f10d-11ef-8e11-731f348e4b58 - proszę napisać w momencie wysłania zamówienia do klienta, wtedy nasz zespół wykluczy Tobie to zamówienie ze statystyk.

Jeśli nie uda się Tobie wysłać zamówienia, to proszę wypełnić wniosek o rabat transakcyjny i wtedy zamówienie będzie wykluczone automatycznie.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów

TrafficMarketing
#10 Popularyzator#

Dalej nie otrzymałem odpowiedzi dlaczego te zamówienia w ogóle trafiły na tę listę.

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@TrafficMarketing ten temat jeszcze konsultuję - wrócę do Ciebie z odpowiedzią.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów