anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Od 2 tygodni mam włączoną dostawę Allegro One Kurier, mimo że nie jest obługiwane w moim regionie

KailaArt
#10 Popularyzator#

Cyrk z Allegro One Kurier na rynek zagraniczny – brak słów.

Allegro bez mojej wiedzy włączyło opcję dostawy Allegro One Kurier na rynek zagraniczny. Jakie było moje zdziwienie, gdy okazało się, że nie mogę realizować tej formy wysyłki, ponieważ w moim regionie NIKT jej nie obsługuje. Nikt nie jest w stanie odebrać ode mnie paczek.

Kontaktuję się z Allegro, pytam, dlaczego uruchomiono usługę, której fizycznie nie mogę świadczyć. I co słyszę? Że „specjaliści nad tym pracują, aby wyłączyć”. W tym czasie wpada jedno zamówienie, drugie, trzecie… Klienci czekają, a ja nie mam jak nadać paczek. Mija tydzień – problem dalej nierozwiązany. Mija drugi – klienci nadal mogą wybierać niedostępną metodę dostawy!

To jest KPINĄ, że zamiast skupić się na sprzedaży, muszę tłumaczyć klientom, dlaczego ich zamówienia nie zostaną wysłane – i to przez BŁĄD Allegro. Mam też „uzbroić się w cierpliwość”? Naprawdę?!

Żądam natychmiastowego wyłączenia tej usługi oraz oficjalnej informacji do klientów, że to Allegro ponosi odpowiedzialność za ten chaos. Nie zamierzam być stroną tłumaczącą się za Wasze niedopatrzenia i niekompetencję!

Jeśli tak wygląda „profesjonalizm” Allegro, to naprawdę brak mi słów.

oznacz moderatorów
17 ODPOWIEDZI 17

RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@KailaArt przykro mi, że sytuacja trwa tak długo. Zweryfikuję temat. 

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

KailaArt
#10 Popularyzator#

Mi też przykro. Czekam kolejne dni.

oznacz moderatorów

KailaArt
#10 Popularyzator#

Kolejne 4 dni minęły, a Allegro wciąż nic nie potrafi zrobić - 2,5 tygodnia 🙂

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@KailaArt konsultujemy Twoją sprawę. Postaramy się jak najszybciej wrócić z rozwiązaniem. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

KailaArt
#10 Popularyzator#
I jak? Za każdym razem nie mogę wysyłać zamówień i cierpi na tym moja reputacja.... OD MIESIĄCA.

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@KailaArt otrzymałem informację, że zweryfikowaliśmy sytuację i będziesz mógł już bezproblemowo nadawać przesyłki.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów

KailaArt
#10 Popularyzator#

Czyli po miesiącu nagle kurier będzie przyjeżdżał czy jak?

Nadal nie działa, więc dlaczego wprowadzacie w błąd?

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@KailaArt rozumiem, że wcześniej pojawiła się nieprawidłowość za co przepraszam - obecnie nie będzie problemu z podjazdem kuriera.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów

KailaArt
#10 Popularyzator#

Obecnie czyli kiedy? W jaki sposób mam zrealizować zamówienia, skoro nie mogę zamówić kuriera, z informacją że nie jest obsługiwany?

oznacz moderatorów

zak_pr
#10 Popularyzator#

Ale co się Pan tak denerwujesz. Włączą to sobie zamówisz. Jak sobie zamówisz to nie podjadą. Dostaniesz negatywy od klientów (ich nie wykluczą tylko statystyki wysyłki). Jak napiszesz deklamację to dostaniesz szybko odpowiedz konkretną  "Regulamin Allegro Delivery”, § 15. REKLAMACJE, punkt 4, usługa zlecenia odbioru przez kuriera nie jest gwarantowana przez Operatora, dlatego reklamacji nie uznaję." 

oznacz moderatorów

KailaArt
#10 Popularyzator#

Zrzut ekranu 2025-02-25 150634.png

I tak od miesiąca :)) Serdecznie dziękuję Allegro 🙂

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

@zak_pr potwierdzam - allegro to hipokryci z jednej strony wymagają określonych wysyłek, a z drugiej strony nie realizują działań, które tego wymagają

nam odpisali w podobnym tonie - spadaj to nie nasz problem jak zlecasz odbiór przesyłek przez serwis allegro, a to nie działa

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@KailaArt teraz możesz śmiało zamówić kuriera dla nowych zamówień.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów

KailaArt
#10 Popularyzator#

Nie ma kurier Allegro One...

Zrzut ekranu 2025-02-25 155916.png

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@KailaArt Na przesłanym zrzucie widać, że Allegro One działa w Twojej okolicy.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

KailaArt
#10 Popularyzator#

ALLEGRO ONE KURIER odbierany przez ALLEGRO ONE KURIERA nie działa. Działa tylko przez przewoźnika DPD i UPS...

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@KailaArt dla Twojego kodu włączone są obecnie tylko odbiory, dlatego na stronie nie znajdziesz jeszcze informacji o tym, że w tym obszarze poza DPD, UPS jest także One Kurier. Natomiast adres jest jak najbardziej dodany i odbiory z Twojego adresu są realizowane. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów