Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy jak wykupię Smarta jako klient to automatycznie mam smarta jako sprzedawca(to samo konto na allegro)
@Agataff04 Nie.
Musisz spełnić pewne warunki https://allegro.pl/dla-sprzedajacych/kategoria/allegro-smart
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
@Agataff04 jak odpisał Ci @Knowhere należy spełnić szereg warunków, wypunktuję je poniżej (są one również dobrze opisane pod tym linkiem😞
Jak dołączyć do Allegro Smart!
Spraw, by Twoje oferty były Allegro Smart! Wystarczy, że spełnisz poniższe wytyczne:
Przynajmniej pięć pozytywnych ocen Transakcji (łapki w górę), przy czym muszą to być oceny unikalne (od różnych użytkowników) z ostatnich 12 miesięcy.
Zadbaj o wysoką jakość sprzedaży i utrzymuj wskaźnik poleceń co najmniej na poziomie 98% lub weź udział w programie Super Sprzedawca;
Przypisz warunki zwrotów do swoich ofert;
Pamiętaj o terminowej realizacji zamówień i wsparciu swoich klientów w przypadku otwarcia dyskusji;
Reguluj terminowo opłaty za usługi Allegro;
Spełnij jeden z dwóch warunków:
Pierwszy warunek:
Punkty odbioru
|
Przedział cenowy
|
---|---|
od 0,01 zł do 9,99 zł
|
|
od 0,01 zł do 6,70 zł
|
|
Paczka w RUCHU
|
od 0,01 zł do 6,70 zł
|
od 0,01 zł do 7,99 zł
|
|
UPS Odbiór w Punkcie
|
od 0,01 zł do 7,99 zł
|
Automaty do paczek
|
Przedział cenowy
|
---|---|
od 0,01 zł do 8,99 zł
|
|
Paczkomaty 24/7
|
od 0,01 zł do 8,00 zł
|
Listy i przesyłki polecone
|
Przedział cenowy
|
---|---|
od 0,01 zł do 6,99 zł
|
Przesyłki kurierskie
|
Przedział cenowy
|
---|---|
Allegro Pocztex Kurier 48
|
od 0,01 zł do 11,99 zł
|
X-press Couriers
|
od 0,01 zł do 12,99 zł
|
Allegro Kurier DPD
|
od 0,01 zł do 12,99 zł
|
Kurier UPS
|
od 0,01 zł do 12,99 zł
|
Jeżeli chcesz umożliwić klientowi darmowy zwrot w ramach przesyłki kurierskiej objętej Allegro Smart! - waga paczki nie powinna być większa niż 30kg.
lub
Drugi warunek
jedna z powyższych metod dostawy w cenie nie wyższej, niż te podane w tabeli oraz udostępnij numer śledzenia przesyłki w Allegro dla przynajmniej 50% transakcji z ostatnich 30 dni.
Allegro Smart! to również darmowe zwroty dla Twoich klientów. Koszty zwrotu pokrywa Allegro. Sprawdź jak wygląda proces zwrotu.
Przeczytaj szczegółowe warunki dla sprzedających.
Zapoznaj się z regulaminem Allegro Smart!
Jak rozliczać sprzedaż i zakupy w programie Allegro Smart!?
Myślę, że na początek warto się z tym zapoznać.
komentarzy pozytywnych mam wystarczająco , supersprzedawcą raczej nie będę bo trzeba mieć duży obrót mam jeszcze problem jak podpisać umowę z pocztą polską (z inpostem już mam)
Aby uzyskać login i hasło do Elektronicznego Nadawcy, wypełnij formularz kontaktowy dla klientów Allegro. Skontaktuje się z tobą przedstawiciel Poczty Polskiej i poinformuje o dalszych krokach.
https://allegro.pl/dla-sprzedajacych/metody-dostawy-poczty-polskiej-nowy-model-rozliczen-EY0aDmkkyuA