Dobry wieczór Allegrowicze złoci. Jakoś rok temu zaczęliśmy sprzedaż na allegro i tak jakoś się kręciło aż do marca tego roku. sprzedaż z 2000-3000zł dziennie spadła nam do nawet śmiesznych 400zł.
Mamy 400+ punktów jakości sprzedaży, smarta, super sprzedawcę, ogromną liczbę ofert, superceny na prawie wszystkich ofertach, multum obniżek, i wystawiamy nowe produkty dzień w dzień. support allegro powiedział że żadnych ograniczeń nie mamy a oferty są wystawiane prawidłowo.
Ma ktoś podobny problem/wie jak go rozwiązać lub zwiększyć sprzedaż?
I jak ktoś ma podobne historie to z chęcią wysłuchamy, może na ich podstawie uda nam się coś wykombinować 😛
robisz ten sam bład co ja zrobiłem - skupiłem się na tym portalu. Błąd życia - nie można ufać - czemuś na co nie masz wpływu. To nie Twój sklep - nie Twój biznes - ktoś może Cię "wyciąć" w zasadzie z dnia na dzień - pójdziesz na "ulicę". Ja liże rany - ale już się bliźnią - i nie chce słyszeć o tym portalu. Ew. dorobić na "masełko" - ale na chleb się już boję....
Tak wyszło, w zamierzeniu było www równocześnie ewentualnie coś, ale okazało się że każdą sekundę pcha się tutaj niestety i ciągle niema kiedy ogarnąć alternatywy .. ale już niedługo 🙂
miałem to samo - błąd życia. Znajomy pchał w swój sklep i teraz wysyła wózki paczek dziennie - na super marży -a ja zostałem z reką w nocniku na tym portalu - oddajac marże pośrednikowi
Jak zwykle same "pozytywne" opinie o allegro, serwis usilnie pracuje na swoją renomę.
Serwis zarabia na sprzedawcach, nie kupujących - jakoś o tym tam nikt pamięta
@RED marudzą ale dalej tu siedzą 😄 bo są kupujący i koło się zamyka 😄
kto siedzi ten siedzi - ja pozmykałem 95% aukcji. Zostawiam to co chce wysprzedać i nara - a Wy sie dalej dajcie ...
Główny powód to wyłączenie wielowariantowości. Teraz aukcje wyglądają biednie jak na allegro z przed 10 lat. Dodali okienka "Podobne oferty" oraz "propozycje dla ciebie" ale co z tego jak większość ma włączonego adblocka i wchodzimy na aukcję, a tam wielka pustka. Wielowariantowość dawała wybór innych wzorów, a teraz nie ma nic. Biednie to wygląda zamiast zrobić krok na przód to zrobili 10 kroków wstecz.