Dobry wieczór Allegrowicze złoci. Jakoś rok temu zaczęliśmy sprzedaż na allegro i tak jakoś się kręciło aż do marca tego roku. sprzedaż z 2000-3000zł dziennie spadła nam do nawet śmiesznych 400zł.
Mamy 400+ punktów jakości sprzedaży, smarta, super sprzedawcę, ogromną liczbę ofert, superceny na prawie wszystkich ofertach, multum obniżek, i wystawiamy nowe produkty dzień w dzień. support allegro powiedział że żadnych ograniczeń nie mamy a oferty są wystawiane prawidłowo.
Ma ktoś podobny problem/wie jak go rozwiązać lub zwiększyć sprzedaż?
I jak ktoś ma podobne historie to z chęcią wysłuchamy, może na ich podstawie uda nam się coś wykombinować 😛
robisz ten sam bład co ja zrobiłem - skupiłem się na tym portalu. Błąd życia - nie można ufać - czemuś na co nie masz wpływu. To nie Twój sklep - nie Twój biznes - ktoś może Cię "wyciąć" w zasadzie z dnia na dzień - pójdziesz na "ulicę". Ja liże rany - ale już się bliźnią - i nie chce słyszeć o tym portalu. Ew. dorobić na "masełko" - ale na chleb się już boję....
Tak wyszło, w zamierzeniu było www równocześnie ewentualnie coś, ale okazało się że każdą sekundę pcha się tutaj niestety i ciągle niema kiedy ogarnąć alternatywy .. ale już niedługo 🙂
miałem to samo - błąd życia. Znajomy pchał w swój sklep i teraz wysyła wózki paczek dziennie - na super marży -a ja zostałem z reką w nocniku na tym portalu - oddajac marże pośrednikowi
Jak zwykle same "pozytywne" opinie o allegro, serwis usilnie pracuje na swoją renomę.
Serwis zarabia na sprzedawcach, nie kupujących - jakoś o tym tam nikt pamięta
@RED marudzą ale dalej tu siedzą 😄 bo są kupujący i koło się zamyka 😄
kto siedzi ten siedzi - ja pozmykałem 95% aukcji. Zostawiam to co chce wysprzedać i nara - a Wy sie dalej dajcie ...
Główny powód to wyłączenie wielowariantowości. Teraz aukcje wyglądają biednie jak na allegro z przed 10 lat. Dodali okienka "Podobne oferty" oraz "propozycje dla ciebie" ale co z tego jak większość ma włączonego adblocka i wchodzimy na aukcję, a tam wielka pustka. Wielowariantowość dawała wybór innych wzorów, a teraz nie ma nic. Biednie to wygląda zamiast zrobić krok na przód to zrobili 10 kroków wstecz.
Dzień dobry! Trafiłem na Państwa wpis dotyczący dużego spadku sprzedaży.
Przejrzałem jedną z ofert — frytkownicę Karingbee 9L. Zauważyłem element, który warto sprawdzić: tytuł wskazuje pojemność 9 litrów, natomiast parametry katalogowe pokazują 4,5 litra. Dopiero opis wyjaśnia, że są to dwa kosze po 4,5 litra.
To potencjalne źródło niepewności kupującego, które można wyeliminować.
Czy problem ze sprzedażą nadal występuje? Chętnie podzielę się dodatkowymi konkretnymi obserwacjami.
@Client:149817874 tylko jest jeden problem w pewnym momencie, 100 ofert będzie miało ten sam opis tytuł i zdjęcia, więc żeby się wybić na akurat opisy czy zdjęcia nie złapiesz algorytmu allegro, bardziej tu działa, cena, smart, dostępne allegro delivery i najlepiej wysyłać z magazynu allegro bo to daje im kasę i te oferty są wyżej 😄