anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

spadek sprzedaży

SklepLemi
#9 Pomysłodawca#

Witam Wszystkich, czy coś znowu Allegro pozmieniało, sprzedaż mi spadła prawie do zera?!

oznacz moderatorów
37 ODPOWIEDZI 37

Jeans-net
#9 Pomysłodawca#

Poprosiłem o wyjaśnienie zaistniałej sytuacji, ponieważ jest to sytuacja świeża.

Jeszcze niedawno moje oferty się wyświetlały, więc nie wiem oc z tym zrobić.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@SklepLemi jeśli nie masz najniższej ceny reklamy też przepalisz a skorzystają na tym inni 🙂

Co zrobić ?

Super zdjęcia, podpięcie pod katalog, najniższa cena, wysyłka ten sam dzień późna godzina, udostępnione Allegro Delivery 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

SklepLemi
#9 Pomysłodawca#

Zdjęcia mam spoko moim zdaniem, bardzo autentyczne, podpięcie pod katalog- wszystkie produkty mają nadane kategorie jeżeli o to chodzi?

Cena no cóż tu ciężko już obniżyć bardziej, a coś zarobić na tym trzeba a nie dla fanu- choć nawet jak robię obniżki po hurtowych już cenach jak wyprzedaje to też to się nie sprzedaje. 

Ustawiona wysyłka- natychmiast i tak jest- sama mam po to jeszcze u siebie Paczkopunkt, więc dostawa na drugi dzień gwarantowana z In Post,  Wysyłki Allegro Delivery mam, Orlen, DPD i masakryczny spadek sprzedaży

oznacz moderatorów

SklepLemi
#9 Pomysłodawca#

Teraz jak patrzę to pierwsze strony to tylko sponsorowane, promowane masakra, kogo stać na te ich reklamy

oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

@Jeans-net  przeciez taki widok ( produktowy ) obowiązuje już bodajże od października 2024

oznacz moderatorów

Jeans-net
#9 Pomysłodawca#

OK

Dzięki za info, ale dopiero teraz zauważyłem i połączyłem kropki.

Co nie zmienia faktu, że takie pokazywanie oferty jest dyskryminacją.

oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

@Jeans-net  ale tego  widoku juz nie zmienimy. A będzie gorzej. Za chwle nie będzie można edytować tytułu i treści oferty - bedziemy korzystać tylko z danych z katalogu. ( póki co podobno tylko w częsci kategorii)

Jak sobie z tym radzić ? cóż myśle że wiekszosc małych sprzedawców bedzie sie musiała przenieśc w inne miejsca. Zostaną najwieksi - ci których stać na reklame i na bardzo atrakcyjne ceny. Zostanie też OSA ( pewnie przejmie 80% rynku ) oraz własciciele marek własnych którzy nie beda mieli konkurencji

oznacz moderatorów

SklepLemi
#9 Pomysłodawca#

Może tylko tacy sprzedawcy mają dla Allegro sens, nic nie poradzimy

oznacz moderatorów

SklepLemi
#9 Pomysłodawca#

Z ciekawości OSA- co to za skrót?

oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

@SklepLemi  Oficjalny Sklep Allegro 🙂

oznacz moderatorów

SklepLemi
#9 Pomysłodawca#

Ja mam swój sklep internetowy ale ludzie i tak wybierają Allegro bo darmowe zwroty i robią te swoje bezmyślne zakupy. J

oznacz moderatorów

Jeans-net
#9 Pomysłodawca#

Taki paradoks, że najważniejszy przy kupnie jest zwrot darmowy i to jeszcze przed dokonaniem zakupu.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@SklepLemi  napisał(a):

Ja mam swój sklep internetowy ale ludzie i tak wybierają Allegro bo darmowe zwroty i robią te swoje bezmyślne zakupy. J

Serio, płacisz allegro prowizję, dopłacasz do smarta 5 - 10 zł i nie dał byś rady w sklepie zrobić klientom darmowych zwrotów i wysyłek przy określonej kwocie ?

________
Κώστας
oznacz moderatorów

SklepLemi
#9 Pomysłodawca#

Mam to w ofercie 

oznacz moderatorów

Jeans-net
#9 Pomysłodawca#

Myślałem o przeniesieniu lub wejściu na platformę E..i, teraz wątpliwości uleciały...

oznacz moderatorów

led-oro
#9 Pomysłodawca#

Faktycznie, przed poprzednim weekendem (24-25.05) wyraźnie spadła sprzedaż i do teraz się nie podniosła. Zakładam, że to sezonowy dołek się rozpoczyna, ale nie można wykluczyć kombinacji Allegro, bo to pojawiło się nagle z dnia na dzień i już sprzedaż za poprzedni weekend to była tragedia.

oznacz moderatorów

SklepLemi
#9 Pomysłodawca#

Dokładnie u mnie zadziało sie to samo i to nie jest w moim przypadku spadek sezonowy- ja mam odzież dziecięcą a w niedzielę jest Dzień dziecka i powinien być szał na allegro a nie ma wręcz nic

oznacz moderatorów

SklepLemi
#9 Pomysłodawca#

Tez właśnie przeliczam koszty, może warto skoro tutaj i tak nic się nie sprzedaje

oznacz moderatorów