Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam Wszystkich, czy coś znowu Allegro pozmieniało, sprzedaż mi spadła prawie do zera?!
Witam Wszystkich, u nas też dzisiaj widoczny duży spadek, może rzeczywiście jakieś zmiany Allegro wprowadza, bo wydaje się, że strona i aplikacja działają bez zarzutu, więc coś innego musi być tego przyczyną.
Ten spadek u mnie już kolejny dzień niestety
@SklepLemi @PragmaJOYplus to się dzieje od ponad roku , od wprowadzenia widoku produktowego , dobra rada .... szukajcie podpórki , nie stawiajcie na jedną kartę, tu się robi niebezpiecznie
To prawda jak zaczynałam dwa lata temu szło pięknie, teraz to jakieś żarty. Ja nie rozumiem tych ruchów na allegro.
@SklepLemi spadek sprzedaży to nie wszystko , tu się balansuje na skraju przepaści ,opatrzność nade mną chyba czuwa bo to przytrafiło się w kilku ofertach ,gdzie już byłem na końcówce ilości . Wywalili bez jakiegokolwiek uzasadnienia produkty z katalogu , nie wznowisz , nie wystawisz nowej oferty , co... wyobraź sobie w sytuacji , gdy jesteś po dużej wrzutce produktu zakupionego typowo pod allegro .
rety masakra, nie rozumiem niszczenia nas sprzedawców
U nas od dwóch dni drastyczny spadek, więc coś jest na rzeczy.
tak coś czuję właśnie, mam wrażenie jakby sklep przestał być w ogóle widoczny
Zawsze jak są takie spadki sprawdzam czy Allegro od strony użytkowników działa poprawnie i jeśli nie działa, to OK, zdarza się, trzeba odczekać. Ale jeśli wszystko jest w porządku, to zaczynam się niepokoić i sprawdzam tu na GADANE czy ktoś ma podobny problem. Ciągłe zmiany, jak większość, też oceniam na niekorzyść, ale chyba wpływu na to nie mamy pomimo ankiet, które możemy ewentualnie wypełnić.
Tak te wypowiedzi tutaj pokazują , że cos jest na rzeczy. Pytanie co. Napisałam do Allegrom wątpię jednak żebym uzyskała jakąś konkretną odpowiedź niestety
@SklepLemi 🙄 dostaniesz odpowiedź .... promowanie , cena ,ads ....hmm, szukaj podpórki , po mojemu warto warto spojrzeć na Er... , Em ..
Na co?
@SklepLemi nie podam pełnych nazw bo wymoderują ,ale mam na myśli inne platformy , nie polecam am...zo , kołchoz podobny jak tu , ale inne owszem otwierają się na sprzedawców , pomału zaczyna się dziać ,dużo teraz zależy od nas czy damy im szansę .
dzieki może i trzeba stąd uciekać, bo to żałosne jest co tutaj się dzieje. Jakieś ponad pół roku jak nie więcej wszystkie nazwy zmieniałam bo sklep tez zniknął nagle, pomogło. Ciekawe co teraz? Nie rozumiem już tego miejsca, sami odstraszają sprzedawców i podcinają gałąź, na której siedzą
@mdrogeria Do mnie ostatnio zadzwonił Ka...d, moim zdaniem warty rozważenia, jeśli ktoś chciałby wejść na rynek niemiecki. Albo jako reklama sklepu internetowego z opcją sprzedaży.
od dwóch dni ?? dobry żarcik 😉 spadek to jest od minimum pół roku - ofert nie widać w wyszukiwarce, debilne produkty i katalog tego badziewnego systemu tylko utrudniają wyszukanie oferty. Dla przykładu, wczoraj szukałam krążków do pada do polerki auta - zajęło mi to godzinę bo jest taki bur.del w katalogach i opisach produktów że już samo allegro nad tym nie panuje - cyrk cyrk i jeszcze raz cyrk
Zgadzam się dobre pół roku temu odnotowałam pierwsze mega spadki z dnia na dzień. Wówczas pozmieniali algorytmy, zrobił się giga burdel, tytuły należało pozmieniać i bardzo rozbudować - zajęło mi to ogrom czasu ale poskutkowało poprawą, choć na pewno nie w 100%. Teraz znowu spadek do zera, jakiś powód na pewno znowu jest. Chore co dzieje się tutaj, człowiek chce poprostu sprzedawać a ja mam ważenie, że ich głównym celem jest udupienie sprzedawcy
Spadek sprzedaży jest spowodowany niewyświetlaniem ofert przez Allegro.
Mam dany model jeansów:
https://allegro.pl/uzytkownik/Jeans-net?string=L719HFAE
W wyszukiwaniu Allegro nie ma go w listingu:
https://allegro.pl/listing?string=L719HFAE
Zgłosiłem sprawę do Allegro, otrzymałem odpowiedź:"Dzień dobry,
dziękuję za wiadomość.
Oferty nie są reprezentantami produktu dlatego też nie są widoczne na pierwszej stronie.
Wyświetlane są one po przejściu w opcję " Porównaj z X ofertami".
Pozdrawiam
// Wiktoria Szewczyk
Zespół Allegro"
A drążyłeś temat co z tym zrobić? Czy coś się da w ogóle bez opłacania holendarnie drogich reklam?